Anchetă la nivel înalt în cadrul Facebook: ce probleme sunt în companie

Anchetă la nivel înalt în cadrul Facebook: ce probleme sunt în companie

Există o ancheta în cadrul Facebook. Mai exact, compania Meta Platforms investighează folosirea de către directorul operațional Sheryl Sandberg a resurselor companiei în interes personal.

Astfel, avocații Meta Platforms, conform Engadget, ei au citat persoane familiare cu această chestiune. Se pare că mai mulți angajați au fost intervievați în cadrul anchetei Meta, compania mamă a Facebook, potrivit raportului acesteia. Ca referință, ancheta este în desfășurare cel puțin din toamna trecută.

În cadrul acestei anchete, printre activitățile analizate se numără munca angajaților Meta pentru a sprijini fundația lui Sandberg, Lean In, și pentru scrierea și promovarea celei de-a doua cărți, ”Opțiunea B: Înfruntarea adversității, construirea rezistenței și găsirea bucuriei”.

De ce pleacă un om important din Facebook

Ca referință, la începutul lunii iunie, Sandberg, al cărei parteneriat strâns cu directorul general Mark Zuckerberg a impulsionat creșterea celei mai mari rețele de socializare din lume, și-a anunțat plecarea din companie după 14 ani. Directorul pentru dezvoltare, Javier Olivan, urmează să preia funcția de director de operațiuni, deși Zuckerberg a spus că nu intenționează să înlocuiască rolul lui Sandberg direct în structura existentă a companiei. Sandberg a spus că va continua să facă parte din consiliul Meta, după ce va părăsi compania în toamnă.

Investigația arată cât de mult s-a schimbat statutul lui Sandberg în cadrul companiei în ultimii ani. Atât viața personală a lui Sandberg, cât și a lui Mark Zuckerberg au fost strâns legate de companie. Meta cheltuiește milioane de dolari în fiecare an pentru securitatea personală și cheltuielile de călătorie, iar ambii directori au apelat la angajați Facebook pentru a ajuta la proiecte personale. Faptul că Sandberg se confruntă acum cu controlul acestor acțiuni arată cât de mult a scăzut influența ei.

Astfle, Sandberg va pleca în toamnă, iar Chief Growth Officer Javier Olivan va prelua postul de COO. Sheryl Sandberg renunță la funcția de Chief Operating Officer al Meta după 14 ani ca unul dintre principalii locotenenți ai lui Mark Zuckerberg la companie. Ea va rămâne în consiliul de administrație al companiei.

Citește și: