29 iun. 2022 | 08:39

ANAF știe de banii tăi de pe Revolut și nu numai: ”E o poveste că nu aflăm”

ACTUALITATE
ANAF știe de banii tăi de pe Revolut și nu numai: ”E o poveste că nu aflăm”

În cazul în care foloseai Revolut în speranța că statul român nu știe câți bani îți intră în cont și care este situația exactă a finanțelor tale, te înșeli amarnic.

În ultimii ani, au existat mai multe speculații legate de legătura dintre Revolut și ANAF, aceleași speculații care au stat la baza percepției că poți folosi banca digitală pentru spălat bani și primit bani negri. Realitatea este însă una mult mai simplă decât atât, iar cel mai recent set de lămuriri a venit chiar de la șeful ANAF.

ANAF știe câți bani ai, oriunde, dacă te ia în vizor

În cazul în care faci subiectul unei investigații sau ai fost luat în vizor de către Fisc dintr-un motiv sau altul, agenția îți poate vedea toate finanțele, indiferent dacă sunt ”ascunse” în Revolut sau altă aplicație similară.

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a explicat că Revolut este o bancă, astfel că „orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont lasă urme”. Acesta a completat că „este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă mai puțin cunoscută nu poate afla ANAF”.

„În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a concluzionat Lucian Heius, potrivit HotNews.ro.

Afirmațiile au venit în contextul în care aproximativ jumătate de milioane de români, persoane fizice, vor fi investigate de ANAF începând cu 1 iulie, dacă au averi nejustificate. În opinia șeful de la Fisc, sumele de la oameni obișnuiți reprezintă ”marea evaziune fiscală” cu care se confruntă România de mai mulți ani.

„Toată lumea recunoaște, inclusiv organismele internaționale că evaziunea fiscală în România este de 15 miliarde euro/an”, a precizat Heiuș, pentru sursa citată. Pentru că nu putea să nu menționeze o categorie particulară de oameni, Heiuș a spus că sunt șanse mari ca lista posibililor evazioniști să includă persoane care strâng bani din cântările de la nunți. Profesorii și manichiuristele sunt de asemenea pe listă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele