Alertă în Argeș după ce o fată de 14 ani a dispărut. Oamenii legii fac apel la populație

Alertă în Argeș după ce o fată de 14 ani a dispărut. Oamenii legii fac apel la populație

O fată din Pitești, în vârstă de 14 ani, a dispărut din data de 24 aprilie. Adolescenta locuia la un centru familial. În momentul dispariției, aceasta purta pantalon tip jeans de culoare neagră cu franjuri, tricou de culoare neagră și vestă din fâș de culoare neagră, iar în picioare avea încălțăminte sport tip adidas de culoare neagră.

Este alertă în județul Argeș. O adolescentă de 14 ani a dispărut

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești fac cercetări, în urma sesizării cu privire la faptul că, în ziua de 24 aprilie a.c., Onică Andreea Mironela, de 14 ani, a plecat voluntar de la centrul de tip familial unde locuia, fără a mai reveni.

Semnalmente: minora are 1,75 m înălțime, aproximativ 85 de kilograme, păr șaten, drept, lung și ochi căprui. Ca semn particular, prezintă tăieturi la nivelul antebrațului.

Ce purta în ziua dispariției

Ultima dată când a fost văzută, Andreea purta pantalon tip jeans de culoare neagră cu franjuri, tricou de culoare neagră și vestă din fâș de culoare neagră. Era încălțată cu adidași de culoare neagră.

Persoanele care au informații sunt rugate să sune la 112

Persoanele care pot oferi informații despre adolescenta dată dispărută sunt rugate să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Piteşti, la telefon 0248 607.009.

Statisticile autorităților române cu privire la dispariția copiilor sunt alarmante. Din păcate, zilnic dispar cel puțin trei minori. 2005, 2007 și 2011 au fost anii care au cutremurat România și au schimbat complet destinul a trei familii. Este vorba de trei copile care au plecat de acasă și nu s-au mai întors niciodată: Elvira Ghioca, Andreea Simon și Adriana Motaș.

Cazuri de dispariții misterioase în România

Elvira era o fetiță de doar 9 ani, care a dispărut în februarie 2007. Micuța a fost văzută, pentru ultima dată, într-un parc din Vâlcea. De-a lungul timpului, s-a zvonit că minora a fost răpită de romi și dusă în străinătate pentru cerșit. Polițiștii au realizat un portret robot al copilei, folosindu-se de tehnica îmbătrânirii faciale. Din păcate, fata nu a fost găsită.

Dispariția Andreei Simon a fost mediatizată inclusiv în Italia și Grecia, afișe cu chipul său fiind lipite pe străzile și aeroporturile din Roma, Rodos sau Salonic. Copila avea 9 ani când a dispărut, după ce a fost trimisă de mama ei la magazinul de lângă casă.

Adriana Motaș era în clasa a X-a la un liceu din Bârlad, când a dispărut. Adolescenta a fost văzută urcând în mașina iubitului ei, medic chirurg. Octavian Marcu a devenit suspectul principal, după ce a dat declarații contradictorii și a picat testarea poligraf. Cu toate astea, nu au existat dovezi concludente că bărbatul a avut vreo legătură cu dispariția tinerei.

Citește și: