Această mașină zburătoare a fost aprobată pentru decolare: cât costă, câți și-au rezervat-o deja

Această mașină zburătoare a fost aprobată pentru decolare: cât costă, câți și-au rezervat-o deja

O mașină zburătoare dezvoltată în SUA a primit aprobarea pentru a ieși pe cer. Samson Switchblade a primit ștampila de la FAA, autoritatea guvernamentală a aviației din America, pentru a începe testele de zbor.

După 14 ani de dezvoltare, Switchblade efectuează acum testarea finală a taxiurilor de mare viteză înainte de testarea în zbor. Samson Sky, cu sediul în Oregon, spune că 2.100 de persoane au făcut rezervări pentru vehicul.

Fiecare kit Switchblade include motor, transmisie, interioare și programul Samson Builder Assist. Switchblade este un vehicul cu trei roți, legal pentru stradă, pe care îl păstrați parcat în garaj. Îl conduceți din garaj până la un aeroport din apropiere. Odată ajuns acolo, aripile se balansează și coada se extinde în mai puțin de trei minute.

Această mașină zburătoare a primit aprobare

Apoi zburați cu avionul-mașină înregistrat la aeroportul cel mai apropiat de destinație. Apoi, pur și simplu aterizați, transformați mașina sport zburătoare în valoare de 143 de lire sterline înapoi în modul de conducere și conduceți către destinația finală.

Pentru testele de taxi de mare viteză, aripile au fost scoase din vehicul, astfel încât nu ar exista nicio șansă ca vehiculul să înceapă să iasă în aer.

Sam Bousfield, CEO al Samson Sky și designerul Switchblade, explică: „Viteza noastră de decolare este estimată să fie de 140 de km la oră, ceea ce înseamnă că aceasta este viteza pe care trebuie să o atingem, moment în care Switchblade ar începe să se ridice de pe sol.

„Din cele mai rapide dintre cele 10 viteze, șoferul nostru de testare a dus Switchblade la 157 de km la oră, ceea ce a confirmat ceea ce echipa a văzut pe instrumente și în datele computerului motorului – Switchblade s-a descurcat și a funcționat foarte bine”.

Samson Sky spune că lista de rezervări pentru Switchblade a ajuns la 2100, cu deținători de rezervări în 52 de țări și în toate cele 50 de state din SUA. Compania spune: „Primii care au rezervat sunt ingineri NASA, piloți de linii aeriene, antreprenori etc. Recenta aprobare FAA a atras 360 de noi rezervări în doar ultimele câteva săptămâni – și este de remarcat faptul că 58% dintre ei nu sunt încă piloți”.

„Artiștii visează viitorul, iar acel viitor este plin de mașini zburătoare”, spune Bousfield.

„Dacă împărtășești acel vis, Switchblade a fost conceput pentru tine”.