Zoom își actualizează din nou aplicația. Ce trebuie să știi despre noile funcții

Zoom își actualizează din nou aplicația. Ce trebuie să știi despre noile funcții

Așa cum ne-a obișnuit, Zoom vine din nou cu o funcționalitate foarte utilă. În condițiile în care vom continua, se pare, să lucrăm de acasă, ea vrea să tină pasul cu cerințele utilizatorilor.

Astfel că, aceasta va include reacții activate prin gesturi pe iPad. Ridicarea mâinii sau a degetelor mari va fi pictograma de feedback corespunzătoare. Zoom se îngrijește să vină cu noi funcționalități, deoarece vrea să țină pasul cu noul mod de interacțiune, care va continua să existe în condiții de pandemie.

Se pare că, multe companii vor continua să lucreze de acasă sau vor fi într-o configurație de hibrid. De aceea, platforma de comunicații introduce o serie de actualizări care pot fi folosite pe chat, grupuri de întâlniri sau ședințe și chiar în apeluri telefonice.

Cea mai nouă funcție lansată astăzi sunt reacțiile activate prin gesturi pentru iPad. Acum, când ridici mâna sau degetul mare în timpul unei întâlniri, pictograma corespunzătoare se va afișa în panoul tău video. Funcția trebuie activată pentru a fi folosită. Ea se numește ”feedback non-verbal”.

Deocamdată, „Raise Hand” și „Thumbs Up” sunt singurele reacții susținute de gesturi. Cu siguranță vor mai fi și altele în viitor. Deocamdată în afară de acestea noi, vechile funcții sunt emoji standard care includ inimă, lacrimi, petrecere și palmele care aplaudă.

De ce avem nevoie de funcții de comunicare?

Motivul pentru care aceste funcții non-verbale apar, este nevoia participanților de a comunica fără să deranjeze fluxul unei întâlniri. Folosirea gesturilor fizice poate ajuta participanții unei întâlniri Zoom, să se exprime liber.

Deși ceastă schimbare este destul de mare, totuși ea este condiționată de felul în care gazda a partajat întâlnirea. Dacă ea permite doar partajare directă, funcționalitățile nu vor fi văzute de toți participanții. Până la urmă ăsta e și scopul pentru care Zoom a permis partajarea ecranului. tocmai pentru ca, participanții să nu fie distrași de altcineva, să poată rămâne concentrații pe subiectul care ține întâlnirea respectivă.