Zile negre pentru acest gigant tech: acuzațiile îi pătează imaginea și îi știrbesc autoritatea pe piață

Zile negre pentru acest gigant tech: acuzațiile îi pătează imaginea și îi știrbesc autoritatea pe piață

Microsoft traversează o perioadă dificilă la nivel de imagine. Gigantul tech se confruntă cu acuzații dintre cele mai grave, cu privire la modul în care a acționat pe piața de cloud.

Gigantul tehnologic este acuzat de faptul că a blocat competiția pe piața de cloud.

Totul a pornit de la un simplu gest al gigantului

Microsoft a decis să lanseze Windows pe mai multe produse proprii. Acesta a fost gestul care i-a adus antipatia numeroaselor companii europene, care cer acum autorităților să investigheze poziția dominantă a gigantului tech pe piață.

Îți amintesc faptul că, în urmă cu mai mulți ani, Microsoft a integrat OneCloud în Windows 10. Mai nou, gigantul tehnologic a decis să integreze și soluția de comunicare Teams.

Companiile care lansează acuzațiile la adresa celor de la Microsoft s-au aliat sub numele de „Coalition for a Level Playing Field”. Ele susțin că utilizatorii sunt obligați să folosească produsele dezvoltate de compania americană, neavând practic de ales, iar Microsoft face astfel un abuz de poziție dominantă pe piață.

Prin urmare, companiile europene revoltate de mișcările americanilor de la Microsoft cer investigații la cel mai înalt nivel posibil, pentru ca, spun ele, Microsoft să plătească pentru maniera incorectă în care joacă pe piața de profil.

Așa stând lucrurile, companiile aliate se adresează Comisiei Europene cu o cerere prin care solicită să se ia măsuri împotriva gigantului tech american, pentru ca piața să fie corectă și competitivă pentru toate companiile, iar cei mari să nu poată profita de pozițiile lor avantajoase, în detrimentul competiției.

Între timp, utilizatorii Microsoft primesc, totuși, vești bune. Microsoft Loop, o nouă aplicație de colaborare Office anunțată recent, duce viziunea Fluid Framework a companiei cu un pas mai departe.

S-ar putea să îți amintești această tehnologie de la evenimentele recente ale dezvoltatorilor Microsoft: este o modalitate de a colabora la anumite bucăți de conținut, de exemplu un tabel sau o diagramă, sincronizate în mai multe aplicații Office, conform Engadget.

Citește și: