Zile negre la Dacia, pentru firmă și fani: ce se întâmplă cu prețurile în această perioadă, dar cu livrările

Zile negre la Dacia, pentru firmă și fani: ce se întâmplă cu prețurile în această perioadă, dar cu livrările

După o perioadă încărcată de lansări importante din partea constructorului de la Mioveni, zilele bune pentru Dacia se pare că sunt numărate. În contextul crizei mondiale de cipuri și ale pandemiei, producătorul deținut de Renault întâmpină mai multe probleme.

În cazul în care te gândeai să-ți cumperi o Dacia, iar modelul pe care îl ai în vedere nu este pe stoc, s-ar putea să te confrunți cu câteva probleme sau, mai degrabă, vești proaste. În mod regretabil, prețurile au început deja să crească la creațiile din portofoliu, iar livrările să întârzie.

Dacia, creșteri de preț și livrări întârziate

Franța, țara mamă a Renault, este unul dintre cei mai importanți cumpărători de Dacia. Din păcate, jurnaliștii francezi au obținut informații deloc optimiste referitoare la ce se întâmplă cu autoturismele constructorului de la Mioveni.

Conform datelor apărute în presa franceză, mașinile Dacia vor înregistra în perioada imediat următoare scumpiri de câteva sute de euro. Mai mult decât atât, deși cu scumpirile poate te mai acomodezi, partea și mai tristă este că vor întârzia semnificativ livrările. Mașinile care nu sunt deja pe stoc nu-și vor respecta termenul de a ajunge la clienți.

Jurnaliștii francezi ai publicației l`Argus atrag atenția asupra faptului că tarifele modelului electric Spring, abia ajuns la primii clienți din Franța, vor crește cu circa 100 de euro pentru versiunea Comfort și cu 200 de euro pentru Comfort Plus. Este totuși important de reținut că, în ciuda acestei mici creșteri a prețurilor, Dacia Spring va rămâne cea mai ieftină mașină electrică de pe piața europeană.

Dincolo de Spring însă, Dacia Sandero se va scumpi cu aproximativ 200 de euro în această lună. Sandero Stepway va înregistra o creștere a prețului și mai mare, 300 de euro.

În ceea ce privește livrările, nimic nu va ajunge mai repede la clienți de 4 luni. În cel mai optimist caz, dacă îți comanzi un Spring în octombrie 2021, vei primi bolidul electric în ianuarie 2022.

Citește și: