Zici că a spart o bancă: Microsoft a depășit estimările cu câteva miliarde în încasări

Zici că a spart o bancă: Microsoft a depășit estimările cu câteva miliarde în încasări

La fel ca alți giganți din tech, Microsoft pare să treacă prin cea mai bună perioadă din istoria companiei. Pandemia a venit ca o gură de aer proaspăt pentru creatorii Windows, Office și Xbox.

Microsoft tocmai și-a publicat rezultatele finaciare pe ultimul trimestru din 2020 și nu o duce rău deloc. Având în vedere numărul celor care și-au cumpărat laptopuri în ultimul an sau și-au cumpărat o licență de Office, aproape că era de așteptat. Partea imprevizibilă a constat însă în creșterea peste așteptări a încasărilor.

Microsoft s-a bucurat de încasări de 43,1 miliarde de dolari în ultimul trimestru fiscal. Această valoare ilustrează o creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. În plus, este o valoare cu 2,9 miliarde de dolari mai mare decât cea estimată de analiști. Mai șocantă decât atât este creșterea profiturilor efective rezultate din acele încasări. În valoare de 15,5 miliarde de dolari, cifra se reflectă într-o creștere de 33% comparativ cu ultimul trimestru din 2019.

Iar pentru a confirma faptul că situația relatată acum nu este o excepție, Microsoft a făcut valuri și în urmă cu trei luni, când a reușit o creștere a profitului de la an la an cu 30%.

În continuare, o parte importantă din încasările dobândite de compania fondată de Bill Gates vine din serviciile sale de cloud, atât OneDrive destinat clienților obișnuiți, cât și Microsoft Azure pentru partea de enterprise. Acolo s-a înregistrat o creștere de 23%.

Îmbucurătoare a fost însă creșterea pe zona de PC-uri tradiționale. Divizia intitulată More Personal Computing, cu Windows, Surface și Xbox a crescut cu 14% până la 15,1 miliarde. Analiștii se așteptau ca segmentul să se reflecte în încasări de 13,5 miliarde de dolari. În plus, Microsoft a înregistrat o creștere de 40% pe partea de servicii și conținut care țin de Xbox. O creștere de 86% a fost înregistrată la capitolul vânzări de console, valoarea previzibilă având în vedere lansarea unei noi console. În final, la fel ca Intel, Google sau Amazon, Microsoft este una dintre poveștile de succes ale pandemiei.

Citește și: