YouTube vine cu un upgrade revoluționar pe telefon: de ce este inutil și costisitor

YouTube vine cu un upgrade revoluționar pe telefon: de ce este inutil și costisitor

Aplicația YouTube de mobil se bucură deseori de actualizări, unele mai utile decât altele. Cel mai recent update, însă, este absolut inutil pentru un 99% dintre posesorii de smartphone-uri.

La momentul de față, pe piața globală de smartphone-uri, există o mână de telefoane mobile cu un ecran a cărui rezoluție nativă este 4K Ultra HD. Lista include vreo patru modele de smartphone-uri de la Sony și cam atât. Motivul pentru care Apple sau Samsung nu au trecut însă la 4K Ultra HD nu are însă legătură cu vreo motivație financiară sau cu faptul că nu au acces la respectiva tehnologie.

Pur și simplu, un clip a cărui rezoluție nativă este 3840 x 2160 pixel redat pe un ecran de 6-7 inci este superfluu. Este inutil. Nu te bucuri la niciun nivel de acea informație suplimentară pe care panoul o poate afișa, dar ochiul uman nu o poate distinge.

Dacă tot am lămurit acest detaliu, cei de la Google au anunțat că aplicația YouTube pentru terminale Android tocmai a dobândit abilitate de a reda clipuri 4K HDR.

Opțiunea cu pricina a fost descoperită de cei de la Android Police și merită menționat faptul că deși opțiunea pare revoluționară, reprezintă de fapt o aliniere la funcționalitatea pe care posesorii de iPhone o aveau deja de ceva timp.

Mai ciudată decât funcția în sine este însă faptul că pot profita de ea și posesorii de aparate care nu sunt dotate cu ecrane 4K Ultra HD. Cu alte cuvinte, tu poți avea un telefon cu un ecran Full HD, cu o rezoluție nativă de 1920 x 1080 pixeli, dar poți reda pe el un clip a cărui rezoluție este de 3840 x 1920 pixeli.

Dacă efortul de procesare din spate combinat cu volumul semnificativ de informații care trebuie descărcate de pe internet ți se pare inutil, ai perfectă dreptate. Gândește-te doar la costurile suplimentare pe care ar trebui să le achiți dacă ai un abonament limitat de date mobile și abuzezi de această funcție pe un smartphone de top care nu este creat de Sony în ultimii ani. Cu alte cuvinte, gestul celor de la YouTube este lăudabil, dar se vor bucura de el o mână de oameni și nici măcar aceia nu se vor bucura cu adevărat. youtube 4K HDR Android update

Citește și: