26 feb. 2021 | 07:30

YouTube schimbă regulile jocului pentru părinți și copii: controlul parental, mai util ca niciodată

ACTUALITATE
YouTube schimbă regulile jocului pentru părinți și copii: controlul parental, mai util ca niciodată

YouTube încearcă să facă mai ușoară viața adulților printr-o serie de schimbări legate de controlul parental și instrumentele de monitorizare ale copiilor de toate vârstele.

Printr-o postare pe blogul companiei, cei de la YouTube au anunțat o serie de schimbări dedicate părinților care vor să supravegheze sau restricționeze activitatea adolescenților pe cel mai popular serviciu de streaming. Ideea este că, în timp ce copiii mici pot fi obligații să folosească YouTube Kids, care vine din fabrică cu foarte multe restricții, copiii un pic mai mari nu putea fi restricționați la fel de ușor.

În acest scop, YouTube va introduce așa numitele supervised accounts (conturi supravegheate). În prima fază, acestea vor fi disponibile în format beta, pentru câteva luni, urmând ca după ce sunt finisate toate particularitățile de fond, mecanismul să poate fi adoptat la scară largă.

La baza noului sistem se află tot conturile Google. Definind contul de Google al fiului sau fiicei, un părinte poate alege unul din trei seturi de limitări de conținut. Când te simți confortabil ca adolescentul tău să aibă mai multă libertatea în ceea ce privește clipurile pe care le poate acces, îți debloca secțiunea Explore. Această bifă va oferi acces la toate clipurile pe care YouTube le-a clasificat ca fiind potrivite pentru copii de 9 ani sau mai mari. Lista include vloguri, clipuri din jocuri video, clipuri muzicale, știri și conținut educațional.

Un pic mai ”relaxată” decât Explore este varianta Explore More, pentru adolescenți care încep să cocheteze cu maturitatea. Aici sunt incluse și mai multe clipuri, inclusiv fluxuri video live pentru tipul de conținut pe care îl găsești în secțiunea Explore. Ultima setare este ”Most of YouTube” (Majoritatea a ceea ce găsești pe YouTube). Aceasta din urmă blochează accesul doar la clipurile care au fost etichetate ca fiind pentru adulți.

Dincolo de setările menționate mai sus, părinții vor putea să să vadă istoricul clipurilor vizionate de copii, dar și istoricul căutărilor lor. În mod evident, cei de la YouTube au spus că la început sistemul nu va fi perfect, dar prin inteligență artificială, feedback de la comunitate și review-uri, noul sistem va deveni din ce în ce mai bun.

Dacă vrei să înțelegi mai bine cum îți poți monitoriza copilul pe YouTube, compania americană a creat și un ghid în acest sens, disponibil aici.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele