XC40 Recharge, primul model complet electric: tot ce știm despre SUV-ul suedez

XC40 Recharge, primul model complet electric: tot ce știm despre SUV-ul suedez

SUV-ul de mici dimensiuni XC40 Recharge, este primul dintr-o familie de modele Volvo complet electrice, care ajunge în România.

Conform Volvo, aceasta va continua să lanseze modele pur electrice, deoarece urmărește ca până în 2025, 50% din vânzările globale să fie reprezentate de modele pur electrice, restul fiind reprezentat de versiuni hybrid.

Recharge este denumirea gamei ce cuprinde toate modelele Volvo cu un grup motopropulsor complet electric sau plug-in hybrid.

„Am spus acest lucru de mai multe ori în trecut: pentru Volvo Cars, electrificarea este viitorul”, a declarat Cristina Stoian, Sales & Network Development Manager EIT – Forum Auto.

„Astăzi facem un nou pas important în această direcție prin deschiderea comenzilor în România pentru modelul XC40 Recharge Pur Electric”, a mai spus Stoian.

XC40 Recharge visul oricărui fan Volvo

Noul model va fi disponibil în două versiuni, P6 și P8.

Pentru versiunea P8 grupul motopropulsor de ultimă generație complet electric oferă tracțiune integrală, o autonomie de peste 400 km  și o putere de 408 CP, în timp ce versiunea P6 oferă, de asemenea, o autonomie de peste 400 km cu 231 CP disponibili doar pe puntea față.

Bateria poate fi încărcată până la 80% din capacitatea sa în 40 de minute la un sistem de încărcare rapidă cu 150 kW, indiferent de versiunea de motorizare aleasă.

Parteneriatul dintre Volvo și Plugsurfing stă la baza strategiei companiei suedeze. Astfel, posesorii modelului XC40 Recharge își vor putea încărca mașina prin intermediul unei cartele de reîncărcare contactless sau prin aplicația smartphone dedicată, la oricare dintre cele peste 200.000 de puncte de încărcare partenere Plugsurfing, din 38 de țări europene.

Prețul versiunii XC40 Recharge P6 pornește de la 41.176 de euro fără TVA, iar versiunea XC40 Recharge P8 are un preț de pornire de 48.319 euro fără TVA. Ambele versiuni includ în preț pachetul de servicii „Care” format din: 3 ani de garanție ai autoturismului, asistență rutieră pentru 3 ani, un pachet de mentenanță service pe 3 ani.

Citește și: