WhatsApp vine cu soluția salvatoare: opțiunea care ar fi trebuit să existe din prima zi

WhatsApp vine cu soluția salvatoare: opțiunea care ar fi trebuit să existe din prima zi

WhatsApp trece prin transformări regulate, unele mai utile decât altele. În mod surprinzător, însă, cea mai recentă dintre ele a fost dezvăluită în contextul conferinței Samsung Unpacked de ieri.

Încă de la primele versiuni ale aplicației, WhatsApp a avut o problemă majoră. Nu facilita transferul conversațiilor dintre sisteme diferite de operare, de pe iPhone pe Android și invers. În contextul în care se întâmplă destul de des ca utilizatorii să migreze dintr-un ecosistem în altul, acest detaliu reprezenta un handicap semnificativ pentru aplicația deținută de Facebook. Din fericire, între timp, s-au făcut progrese importante pe acest front.

WhatsApp te ajută să-ți muți conversațiile de pe iPhone pe Android

După câteva săptămâni de speculații pe marginea acestui subiect, WhatsApp a decis să facă public instrumentul pentru transferul datelor de pe o platformă pe alta. Anunțul a fost făcut în cadrul aceluiași eveniment în care s-au lansat noile Samsung Galaxy Fold 3 și Galaxy Flex 3.

De acum înainte, dacă vei dori să treci de pe iPhone pe Android, vei avea posibilitatea să o faci într-un mod cât se poate de facil. La un moment dat, funcția va merge și în sensul opus, de pe Android pe iPhone, dar cei de la WhatsApp vor să fie sigur că întregul proces funcționează ca uns. Tocmai din acest motiv, nici măcar toate terminalele cu Android nu vor putea să profite de opțiunea detaliată mai sus din prima zi. Pentru o perioadă de timp limitată, doar utilizatorii de smartphone-uri Samsung cu Android 10 sau 11 vor avea acest privilegiu.

Transferul de informații de pe un telefon pe altul include tot ceea ce ai primit sau trimis vreodată pe WhatsApp, de la mesaje și fotografii până la mesaje vocale. Ar trebui să ajungă la majoritatea utilizatorilor în următoarele săptămâni. Va fi interesant de văzut dacă efortul oficialilor Samsung de a anunța primii această funcție se va reflecta într-un val de migrare de pe iPhone. whatsapp backup transfer

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: