Cum controlezi calculatorul cu telefonul: folosește smartphone-ul pe post de mouse și tastatură

Cum controlezi calculatorul cu telefonul: folosește smartphone-ul pe post de mouse și tastatură

Pentru momentele în care vrei să-ți controlezi sistemul de la distanță, ar fi bine să înveți cum controlezi calculatorul cu telefonul

Cei mai mulți dintre noi folosesc tastaturi wireless care funcționează de la câțiva metri distanță de computer. De asemenea, un mouse wireless este suficient pentru a pune filmul pe pauză când stați în pat. Există însă o soluție și mai simplă la care poți apela dacă vrei să știi cum folosești telefonul ca mouse și tastatură și cum controlezi calculatorul cu telefonul. Nu de alta, dar smarphone-ul îl ai în permanență lângă tine și ar fi păcat să nu-l folosești la cât mai multe activități.

Încă de la primele versiuni de iOS și Android, au apărut mai multe aplicații care îți permiteau să folosești ecranul smartphone-ului ca touchpad. Toate funcționează într-o manieră similară. Ai nevoie să descarci o aplicație client pe telefon, o a doua aplicație server pe PC sau Mac și să te asiguri că ambele echipamente sunt în aceeași rețea locală.

Din multitudinea de aplicații pe care le poți utiliza dacă vrei să știi cum folosești telefonul ca mouse și tastatură și cum să controlezi laptopul cu telefonul, am ales RemoteMouse. Această aplicație relativ simplă este disponibilă și într-o versiune Pro, contra cost, cu câteva funcții în plus, dar pentru majoritatea scenariilor, varianta gratuită este suficientă. Primul pas implică descărcarea versiunii de Android, iPadiPhone sau Windows Phone, în funcție de smartphone-ul pe care îl utilizezi. Al doilea pas implică instalarea aplicației server pe computerul tău, folosind oricare dintre aceste linkuri pentru Windows, Mac sau Linux. În funcție de sistemul de operare pe care îl folosești, ar trebui să vezi o icoană în plus lângă ceas, pe PC sau Mac, care să ilustreze faptul că rulezi serverul RemoteMouse. De asemenea, acesta ar trebui să ruleze în mod automat, când pornești sistemul.

În privința aplicației de mobil, aceasta ar trebui să îți identifice în mod automat serverul RemoteMouse la pornire în rețeaua locală și să te lase să muți cursorul pe desktop cu degetul pe ecranul telefonului. Dacă vrei să tastezi câteva cuvinte sau o adresă web, apasă pe tastatura din colțul din dreapta sus al aplicației de Android sau iPhone. Dacă nu se crează conexiunea în mod automat între PC și mobil, cel mai probabil ai un firewall care o blochează și, fie trebuie dezactivat, fie trebuie creată o excepție pentru serverul RemoteMouse în meniul său de configurare.

remoteMouse telefonul ca mouse