28 iun. 2021 | 16:15

Volkswagen îți arată că viitorul va fi cu totul altfel: gigantul auto, decizie majoră din 2035

ACTUALITATE
Volkswagen îți arată că viitorul va fi cu totul altfel: gigantul auto, decizie majoră din 2035

Volkswagen, al doilea mare producător al lumii, insistă pe schimbările majore din industria auto. Strategia sa va fi cu totul alta din 2035 încolo.

Volkswagen se pregătește să-și electrifice complet gama începând din 2035. Practic, toate modelele noi lansate de la acel moment nu vor mai fi echipate cu motoare clasice pe benzină și motorină. Grupul german va înceta să mai vândă mașini echipate cu motoare cu ardere internă pe piața din Europa.

E un prim semna că tranziția către o gamă alcătuită doar din vehicule 100% electrice se face mult mai repede decât ai fi crezut.

Volkswagen, decizie majoră din 2035

Conducerea brandului VW a anunțat “sfârșitul” pentru mașinile alimentate cu motorină sau benzină pe bătrânul continent.

“În Europa, vom ieşi din afacerile cu vehicule cu ardere internă între 2033 şi 2035. În SUA şi China, mai târziu. În America de Sud şi Africa, vom avea nevoie de mai mult timp din cauză că infrastructura şi cadrul politic lipsesc încă,” a declarat Klaus Zellmer, responsabilul pentru vânzări în consiliul de administraţie al Volkswagen.

Potrivit acestuia, până în 2050 cel mai târziu, gama Volkswagen ar urma să fie neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2. Volkswagen şi-a propus ca în 2030 automobilele electrice să reprezinte 70% din vânzările sale totale. Aceasta ar pregăti cel mai mare constructor auto european pentru o eventuală înăsprire a obiectivelor de mediu ale Uniunii Europene.

Volkswagen nu e singurul producător care ia astfel de decizii, mai toată industria se duce în aceeași direcție. Vorbim de nume mari, de producători care au scris istorie cu motoarele pe care le-au lansat de-a lungul timpului și care acum se pregătesc să-și electrifice gama.

Jaguar vrea să vândă doar modele electrice din 2025 încolo, Volvo are același plan din 2030, iar General Motors vrea să renunțe complet la motoarele pe benzină și motorină până în 2035. Ford, de asemenea, vrea ca toate modelele de pe piața europeană să fie electrice, iar Volkswagen promite, până în 2035, că 70% din modelele sale vor fi electrice în următoarea decadă.

Germanii pot depăși chiar Tesla, lider pe acest segment, după cum îți explicam AICI.