Milioane de clienți Volkswagen, afectați: gigantul, victima unei breșe uriașe de securitate

Milioane de clienți Volkswagen, afectați: gigantul, victima unei breșe uriașe de securitate

Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători auto ai lumii, ar putea cădea pradă hackerilor. Milioane de clienți au fost afectați.

Volkswagen a recunoscut că informațiile a aproximativ 3,3 milioane de clienți și potențiali clienți au fost expuse din cauza unei breșe de securitate. Datele acestora au fost compromise după ce unul dintre furnizorii companiei a lăsat baza de date neacoperită de o soluție de securitate.

Producătorul auto susține că e vorba de date și informații care urmau să fie folosite în campanii de marketing și vânzări. Printre ele se numără numele, adresele și numerele de telefon. 

Volkswagen, posibilă victimă a hackerilor

Cei de la TechCrunch notează că în cazul a 90.000 de clienți VW din SUA, informațiile expuse sunt și mai sensibile de atât. În cazul lor, există date referitoare la permisul de conducere și, într-un număr foarte mic de cazuri, data nașterii și numărul de asigurare socială – SSN.

Volkswagen susține că incidentul, pus pe seama unui dintre furnizorii producătorului, se referă la datele adunate de la clienți între 2014 și 2019 și august 2019-mai 2021. Nu e clar dacă aceste informații au fost folosite de hackeri în vreun fel.

”Am informat, de asemenea, autoritățile competente, inclusiv forțele de ordine și autoritățile de reglementare și colaborăm cu experți externi în securitate cibernetică și cu furnizorul pentru a evalua și a răspunde acestei situații”, a declarat un purtător de cuvânt al VW pentru TechCrunch.

Experții susțin că aceste date, odată intrate pe mâna hackerilor, pot fi extrem de valoroase pentru aceștia și pot fi folosite în scopuri de compromitere. Datele din permisul de conducere, spre exemplu, combinate cu numărul de asigurare socială, cu adresa, cu numărul de telefon și cu alte pot face mult rău persoanei în cauză. Atacatorii cibernetici se pot folosi de ele chiar pentru a obține beneficii materiale, precum ajutoare de șomaj sau alte tipuri de plăți care vin sub forma unui sprijin financiar.

Volkswagen susține că a luat toate măsurile pentru ca astfel de lucruri să nu se întâmple.