VIDEO Valheim ar putea fi cel mai popular joc din toate timpurile și nici nu s-a lansat încă

Momentan, Valheim este cel mai popular joc de care nu ai auzit niciodată și nici măcar nu este disponibil în varianta finală, doar prin intermediul programului Early Access de pe Steam, un fel de beta.

Aproximativ 10.000 de ani au fost petrecuți de jucători în universul fantastic din Valheim, în doar trei săptămâni de disponibilitate pe Steam. Partea interesantă este că, deși vorbim de un beta, jocul a fost achiziționat în patru milioane de exemplare, la un preț de aproximativ 16,79 de euro.

Valheim este primul joc de la Iron Gate Studios, o echipă de doar cinci persoane din Suedia care se bucură deja de popularitate globală. Jocul este menit să fie despre supraviețuire în echipă, într-un univers fantastic. Acțiunea se petrece într-o lume generată procedural în care ajung vikingii după ce mor.

Începi de la zero. Nu ai absolut nimic la început și trebuie să te chinui să strângi alimente, materiale  și să te pui pe construit. Îți faci unelte, îți creezi un adăpost și începi să te lupți cu diverse creaturi și zei. Premisa s-ar putea să nu ți se pară cea mai originală din lume, dar după ce vei vedea trailerul de mai sus, vei înțelege de ce Valheim este complet diferit de alte creații din aceeași categorie.

Pe de-o parte, este un pic mai simplu. Nu mori dacă nu mănânci, de exemplu. Nici măcar în ceea ce privește ceilalți jucători, nu trebuie să te lupți constant. Ține doar de tine cum vrei să îmbrățișezi jocul. Important este însă că poți forma o echipă de până la 10 jucători, ca să-ți faci supraviețuirea un pic mai ușoară.

Chiar dacă nu este terminat și e improbabil să poată fi achiziționat în varianta finală mai devreme de un an, Valheim a depășit deja numeroase recorduri de popularitate, iar cele patru milioane de exemplare vândute reprezintă doar începutul. De exemplu, în weekendul trecut, aproximativ 500.000 de oameni simultan s-au aflat în joc, o performanță atinsă în toată istoria Steam de doar alte patru jocuri. Pentru context, Grand Theft Auto V sau Destiny 2 nu au depășit niciodată 130.000 – 150.000 de jucători simultani. A început deja să facă valuri și pe Twitch, cu 188.000 de oameni uitându-se simultan la fluxuri video din joc.

Alexandru Puiu
07:00 26.02.2021
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video