VIDEO Următorul Aliens va fi un joc online de supraviețuire: când se lansează Fireteam

VIDEO Următorul Aliens va fi un joc online de supraviețuire: când se lansează Fireteam

Deși nu s-a mai anunțat un nou film Alien în viitorul apropiat, cei mai terifianți extratereștri ai francizei vor putea fi înfrânți într-un joc video intitulat Aliens: Fireteam.

Au trecut șase ani și vreo patru schimbări de proprietar până când cei de la Cold Iron Studios să detalieze jocul video din universul Aliens la care lucrează. Acesta este intitulat simplu Aliens: Fireteam (Echipa de foc) și este un shooter la persoana a treia de supraviețuire în echipă. Dacă nu ar încerca să fie atât de terifiant, iar monștrii nu ar fi atât de convingători, ai crede că are câteva elemente în comun cu Fortnite.

Aliens: Fireteam se va lansa în această vară pentru PC, PlayStation 4, PS5, Xbox One și Xbox Series X/S. În ceea ce privește echipa din spate, Cold Iron este un studio cu doar 40 de angajați fondat în 2015 de către Matt Highinson și Craig Zinkievich de la Cryptic Studios. În cadrul Cryptic, cei doi au lucrat la Star Trek Online și Dungeons & Dragon Neverwinter, deci înțeleg destul de bine cu ce se mânâncă jocuri online cu un brand puternic în spate.

Singurul lucru care se știa despre Cold Iron era că lucrează la un joc din universul Aliens. Din 2018 a schimbat patru proprietari, ca acum să-și obțină din nou independența și să colaboreze cu 20th Centry Studios pentru a publica independent Fireteam.

În ceea ce privește noul joc, este important de ținut că nu dicutăm de un MMO, dar va fi exclusiv online și include elemente foarte bine definite de RPG, pentru a-ți defini personajul în interior unor clase cu abilități pe care le poți îmbunătăți constante. La fel ca în Call of Duty, până și armele pe care le folosești în joc se pot bucura de numeroase upgrade-uri. În mod oficial, Aliens: Fireteam nu va fi un horror, ci un shooter de echipă cu un total de trei membri ce va avea elemente tactice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: