VIDEO Sony Xperia Pro-I, întâi cameră, după aceea telefon: cât de spectaculos mai este un smartphone Sony în 2021

VIDEO Sony Xperia Pro-I, întâi cameră, după aceea telefon: cât de spectaculos mai este un smartphone Sony în 2021

Deja de câțiva ani, cei de la Sony au renunțat la ideea terminalelor mainstream și se axează pe o nișă cât se poate de precisă cu telefoanele din portofoliu. Aceste gadgeturi deloc ieftine sunt destinate creatorilor de conținut, vloggerilor, videografilor, fotografilor. Noul Xperia Pro-I nu este o excepție de la respectiva regulă.

Într-o perioadă în care majoritatea smartphone-urilor recente fac o treabă decentă pe partea de captură foto/video, Sony vrea să ducă acea abilitate la un cu totul alt nivel cu ajutorul terminalului Xperia Pro-I. Acesta este un telefon de 1800 de dolari construit în jurul unui senzor foto de un inci și continuă drumul început cu Xperia Pro de 2500 de dolari, în primele luni ale acestui an.

Xperia_PRO_I_Generic_cut_scaled_landscape_2400x980

Cât de impresionant este Sony Xperia Pro-I

Sony Xperia Pro-I utilizează pentru partea de captură un senzor de un inci, același pe care îl găsești un RX100 VII și unul semnificativ mai mare decât majoritatea senzorilor prezenți în terminalele de top ale momentului. Ca referință, Google Pixel 6 Pro are pixeli de 1,2 micrometri, în timp ce Pro-I are pixeli de 2,4 micrometri. Un detaliu care se reflectă într-o performanță mult mai bună în lumină scăzută, fără artificii software sau algoritmi de post-procesare.

Poate imortaliza cadre RAW de 12 biți și poate filma 4K la 120 de cadre pe secundă cu un mecanism de autofocus cu detectarea ochilor. În plus, sistemul de autofocus include 315 puncte care acoperă 90% din cadru. Datorită procesorului de imagine Bionz X, poate imortaliza până la 20 de cadre pe secundă la rezoluție maximă cu auto-focus și auto-expunere.

Pe lângă camera principală cu F/2.0 sau F/4.0 modificabil, telefonul mai are o cameră ultrawide cu obiectiv de 16mm și o cameră telefoto de 50mm. Sony insistă pe faptul că a mers pe acest format după ce s-a consultat cu mai mulți fotografi profesioniști, iar acele valori au reprezentat consensul pentru lentile.

În rest,  telefonul este construit în jurul unui Snapdragon 888, are 12GB RAM și o memorie internă de 512GB. Printr-un card microSD, poți extinde memoria internă cu până la 1TB. Acumulatorul este de 4500mAh și se încarcă în 30 de minute până la 50% cu ajutorul încărcătorului de 30W din cutie.

Panoul folosit de Sony Xperia Pro-I este un OLED de 6,5 inci cu o rezoluție nativă 4K, o rată de refresh de 120Hz și un raport de aspect de 21:9. Ieșirea audio stereo de 3,5mm vine la pachet cu tehnologiile proprietare Sony LDAC și DSEE.

Citește și: