15 apr. 2021 | 10:30

Cât de bun este cel mai extravagant telefon pentru poze, Sony Xperia 1 III: este primul cu zoom optic ”adevărat”

ACTUALITATE
Cât de bun este cel mai extravagant telefon pentru poze, Sony Xperia 1 III: este primul cu zoom optic ”adevărat”

Xperia 1 III este cel mai nou smartphone de top de la Sony și promite să remedieze toate minusurile asociate modelului de acum un an, Xperia 1 II.

Sony continuă să întâmpine probleme semnificative în a-și construi o bază mare de fani în jurul telefoanelor sale. Chiar dacă are unele dintre cele mai bune camere de pe un smartphone, cu senzori care fac valuri în întreaga industrie, compania japoneză nu mai vinde telefoane ca pe vremuri. Ca referință, gadgeturi precum Xiaomi Mi 10T 5G, Samsung Galaxy M51 sau Poco X3, toate folosesc același senzor japonez, Sony IMX682.

Sony Xperia 1 III este făcut pentru poze. Cel mai util este senzorul de 12 megapixeli, echivalentului unui senzor Exmor RS de 24mm. Acesta poate face focus ultra rapid și imortaliza cadre la 20 de cadre pe secundă de calitate foarte bună. Al doilea este un alt senzor de 12 megapixeli ultra-wide, iar a treia este o cameră telefoto tot de 12 megapixeli. Pachetul este completat de un senzor ToF pentru măsurarea diferenței de adâncime între elementele din cadru.front Sony Xperia 1 III

Conform comunicatului oficial, este primul telefon din lume cu zoom optic adevărat. Asta înseamnă că elemente optice ale lentilei telefoto se deplasează fizic în telefon, nu este apelează la trucuri de zoom digial precum face concurența. În final, ar trebui să ai parte de rezultate spectaculos de clare pe distanțe focale între 75 și 105 milimetri.

Software-ul de captură s-a bucurat de asemenea de un upgrade important pentru a face viața mai ușoară tuturor tipurilor de fotografi. În plus, poți filma 4K la 120 de cadre pe secundă cu stabilizare optică de imagine de nivelul standardului SteadyShot, pe care îl vezi pe camerele profesionale de la Sony.

În ceea ce privește restul specificațiilor, telefonul pare să fie primul din piață cu un ecran OLED de 6,5 inci cu o rezoluție 4K și 120Hz rată de reîmprospătare. Raportul de aspect este de 21:9, perfect pentru jocuri, dar mai ales pentru filme.

În rest, discutăm de dotări standard pentru un terminal de top în 2021. Un Snapdragon 888 cu 12GB RAM și o memorie internă de 256GB asigură partea de performanță, împreună cu un acumulator de 4500 mAh pe care îl poți încărca wireless. Are mufă de căști și un senzor de amprentă pe lateral.

Experiența audio oferită de terminal ar trebui de asemenea să fie una impresionantă, fiind primul smartphone cu 3D Reality Audio oferit de difuzoarele stereo frontale. Nu lipsește nici suportul pentru 5G la nivel global. Prețul de achiziție nu este neapărat cunoscut.back Sony Xperia 1 III

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele