VIDEO Sony îți taie respirația cu Vision S: cum arată prima mașină a japonezilor

VIDEO Sony îți taie respirația cu Vision S: cum arată prima mașină a japonezilor

După câțiva ani de speculații și teasere referitoare la primul autoturism al companiei, Sony a decis să profite de CES 2021 pentru a-ți arăta cum funcționează prima sa mașină pe străzi.

La fel ca Apple, tot mai multe companii de tech încearcă să prindă un pic din piața mașinilor electrice. Spre deosebire însă de gigantul din Cupertino, japonezii sunt foarte aproape de un produs comercial pe care să-l poți achiziționa curând.

După cum se poate vedea în clipul de mai jos, mașina electrică Sony Vision S a ajuns deja în Europa, fie și doar pentru un test pe străzile din Austria. Cu un pic de noroc, noul autoturism ar trebui să poată fi livrat la cumpărători înainte de finele acestui an.

Videoclipul cu mașina pe străzi obișnuite a venit ca o confirmare a unei promisiuni făcute în luna iulie a acestui an. În urmă cu aproximativ șase luni, oficialii companiei au promis că vor începe testele în condiții obișnuite cu primul lor autoturism în decembrie. S-au ținut de promisiune, iar evenimentul a fost imortalizat cu ajutorul primei drone a aceluiași producător, este vorba de Sony AirPeak.

Din păcate, pe lângă câteva clipuri de prezentare, Sony nu a oferit detalii tehnice suplimentare despre Sony S-Vision, față de cele pe care le avem deja. De exemplu, știm încă de la ediția de anul trecut a CES că S Vision este construit în jurul a două motoare de 200 kW și are abilitatea de a accelera de la 0 la 100 de kilometri la oră în doar 4,8 secunde. Din start, autoturismul cu propulsie electrică integrează o certificare de autonomie de nivelul doi, dar creatorii săi și-au propus să o facă mai autonomă în viitor.

La ora actuală, nu avem încă un preț estimat pentru S Vision de la Sony, dar acest detaliu ar trebui să fie cunoscut înainte de jumătatea anului.