CES 2020 | Sony a impresionat cu această mașină electrică ținută „la secret”

CES 2020 | Sony a impresionat cu această mașină electrică ținută „la secret”

De numele Sony se leagă, între altele, generația de console PlayStation. Dar nu te-ai fi așteptat ca japonezii să producă și o mașină electrică, nu-i așa?

Târgul CES din Las Vegas din acest an a furnizat o serie de surprize. Pe lângă gadgeturile futuriste și tehnologiile de ultimă generație, există și câteva prezentări la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Una dintre ele se referă la mașina electrică de la Sony.

Da, ai auzit bine. Sony a uimit pe toată lumea când, la prezentarea care avea ca punct central noua consolă PS5, a adus pe scenă și un concept de mașină electrică. E vorba de un model sedan ce poartă numele de Vision S, un concept dezvoltat de japonezi cu ajutorul altor companii.

Evident că Sony nu se va apuca acum să fabrice mașini. Dar a vrut să dea un semnal clar că industria auto nu poate rezista fără ajutorul giganților din tehnologie.

Cum arată Vision S, conceptul de mașină electrică de la Sony

La prima vedere, conceptul Sony are cam tot ce ți-ai putea dori de la o mașină electrică echipată cu cele mai noi tehnologii. Vision S conține zeci de senzori și se bucură de inovațiile pe care japonezii le-au adus și pe produsele pentru care sunt cunoscuți.

Modelul de mașină electrică prezentat de Sony poate ajunge în 4,8 secunde la 100 km/h și atinge o viteză maximă de 230 km/h. E mult peste ce pot majoritatea electricelor altor producători.

Vision-S are 33 are în interior mai multe display-uri, tehnologie audio la 360 de grade și conectivitate always-on. Japonezii de la Sony nu au lucrat de unii singuri: au colaborat cu companii precum Bosch, Magna și Blackberry pentru concept. O parte dintre senzori sunt de imagine, dar există și un radar performant care-i poate da mașinii gradul 4 de autonomie din 5 posibile.

Conceptul a fost prezentat abia spre finalul conferinței. Sony a vrut să dea un mesaj puternic și anume că marii producători auto au nevoie de giganții din tehnologie pentru a-și echipa modelele cu cele mai noi standarde în domeniu.

Și asta spune multe despre viitorul industriei auto.