Casio Pro Trek e un smartwatch de cursă lungă cu Android Wear

Casio Pro Trek e un smartwatch de cursă lungă cu Android Wear

Ceasurile inteligente au fost încă de la început asociate cu monitorizarea efortului fizic, dar în cazul Casio Pro Trek nu aveți nici un dubiu că este pentru sportivi.

Pe lângă producătorii de ceasuri clasice care s-au aruncat în piața de smartwatch-uri cu modele premium și prețuri extravagante, cei de la Casio au încercat o abordare un pic diferită. Noul lor ceas inteligent este o continuare a unei serii începută în urmă cu aproximativ 5 ani, cu mențiunea că la momentul respectiv nu era vorba de purtabile smart.

Casio Pro Trek a fost anunțat pentru prima oară la CES 2017. La momentul respectiv însă, câteva detalii importante precum prețul de achiziție și data disponibilității nu au fost făcute publice. Au trecut însă trei luni, iar gadgetul atrăgător a câștigat statutul de produs comercial. Cu numele de cod WSD-F20, smartwatch-ul din imaginea de mai sus vine preinstalat cu Android Wear și ar trebui să se preteze de minune pentru amatorii de activități extreme în afara căminului. Nu vă împiedică nimeni să-l folosiți la sală, dar este evident după liniile de design că s-ar simți mai confortabil în pădure.

La capitolul configurație hardware, noul Casio Pro Trek incorporează un senzor GPS cu consum redus de energie ce vă înregistrează fără probleme fiecare detaliu al unui traseu de alergare chiar și dacă v-ați lăsat telefonul acasă. Prin intermediul Mapbox, hărțile pentru viitoare trasee pot fi descărcate în prealabil și utilizate direct de pe ceas fără o conexiune mobilă la internet. Printr-o funcție intitulată Location Memory, WSD-F20 vă ajută să salvați rapid cele mai interesante locații pe care le-ați descoperit în deplasare.

Noul Casio Pro Trek WSD-F20 poate fi deja achiziționat de pe site-ul producătorului cu prețul de 500 de dolari. Cel mai probabil, va ajunge și în magazine de la noi pe canal oficial în doar câteva săptămâni. Rămâne să vedem cât de eficienți vor fi cei de la Casio în a-i oferi actualizări de firmware.

Citește și: