VIDEO Mașina viitorului de la Apple: nu are volan și o conduci din gesturi

VIDEO Mașina viitorului de la Apple: nu are volan și o conduci din gesturi

Gigantul din Cupertino a depus mai multe patente referitoare la fabricarea unei mașini electrice. Apple se pare că va colabora cu constructorul Hyundai.

Gigantul din California a început construirea mașinii viitorului. Un automobil electric, la fabricarea căruia își va uni forțele cu Hyundai.

De ce este unică această mașină? Pentru că o vei putea conduce doar din gesture. Nu va avea un volan. Din patentul depus de Apple, se pare că tehnica ce se va afla la baza virajelor este cea de pe telefoanele mobile, adică swipe-ul, notează Bloomberg.

Apple va construi mașina pe care o conduci cu un swipe

Așadar, dacă vrei să faci stânga, dai swipe la stânga, iar dacă vrei să virezi la dreapta, dai un swipe în dreapta. Ar trebui să te pricepi bine, de la Tinder.

Mai mult, Apple va inova si modalitatea de încărcare a mașinii viitorului. Nu trebuie să faci altceva decât să scoți încărcătorul, iar mașina se va conecta automat la acesta.

De asemenea, în același registru, gigantul tehnologic a înaintat patente care au dezvăluit că mașina se va putea încărca chiar din mers, dar ar putea oferi energie și altor automobile. Cool, nu?

Încă nu știm exact când se va lansa această mașină futuristă de la Apple, dar așteptăm cu nerăbdare.

La începutul anului 2021, era încă greu de evaluat progresul companiei. În ciuda rapoartelor potrivit cărora o mașină Apple va intra în producție în trei ani, cei familiarizați cu situația au declarat că lucrările de dezvoltare sunt încă într-un stadiu incipient.

Doug Field s-a alăturat companiei Apple în 2018 pentru a conduce proiectul său auto, acum, fostul angajat Tesla a plecat la Ford, unde va ocupa funcția de directorul al departamentului de tehnologie avansată. Această demisie pune sub semnul întrebării progresul înregistrat de Apple în dezvoltarea tehnologiei și experienței necesare pentru a concura în industria auto.

Nu uita că asta este doar cea mai recentă răsturnare de situație, Field este al patrulea executiv care abandonează proiectul celor din Cupertino.

Cu toate acestea, eforturile Apple în materie de mașini au fost întotdeauna un paradox, deoarece vorbim despre un produs foarte anticipat, despre care compania nu spune aproape nimic.

Citește și: