VIDEO Jocul polițist Twelve Minutes, oficial: James McAvoy, Willem Dafoe și Daisy Ridley, în rolurile principale

VIDEO Jocul polițist Twelve Minutes, oficial: James McAvoy, Willem Dafoe și Daisy Ridley, în rolurile principale

Twelve Minutes e un joc polițist care are o dată oficială de lansare. Din distribuție fac parte (cu vocea) actori mari de la Hollywood.

Twelve Minutes are, în sfârșit, o dată oficială de lansare după ani de zile în care s-a lucrat la el. Creatorii au anunțat că jocul polițist se va lansa pe Xbox și PC pe 19 august. Așteptarea, așadar, pentru fanii jocului a luat sfârșit.

În proiect au fost implicați și actorii James McAvoy, Daisy Ridley și Willem Dafoe, care și-au împrumutat vocile pentru joc.

Twelve Minutes, lansat în august

După cum îi zice numele, jocul îți permite să controlezi personajul în bucle de 12 minute. Totul se întâmplă într-un apartament în care se află, inițial, două persoane: personajul pe care-l controlezi tu și soția sa. Deodată, la ușă apare un polițist, care-i încătușează pe cei doi și-i acuză de crimă.

Pe măsură ce avansezi cu buclele de 12 minute, ai ocazia să-ți dai seama despre ce e vorba, de fapt, ce caută polițistul la ușa apartamentului și ai șansa să deslușești misterul din jurul acestei crime. Pe măsură ce avansezi în joc, ai la dispoziție tot mai multe forme de dialog pentru a-ți convinge soția că ești blocat în această buclă de timp.

Cum spuneam, vocile personajelor aparțin actorilor James McAvoy, Daisy Ridley și Willem Dafoe.

Jocul e explicat chiar de creatorul său în videoul de mai jos:

Jocul polițist se va lansa pe Xbox și PC pe 19 august 2021.

Luis Antonio, creatorul jocului, a lucrat pentru Rockstar Games și Ubisoft. A părăsit aceste companii pentru a se ocupa de dezvoltarea de jocuri independente. El a pus umărul la dezvoltarea The Wittnes, în 2012.

Pentru primul său joc,  a dorit un titlu care să exploreze consecințele luării deciziilor și modul în care aceste alegeri i-au afectat pe alții. Inițial, el a imaginat un joc care avea loc într-un cartier mic pe parcursul a 24 de ore, dar acest lucru s-a dovedit a fi prea dificil. A ales un apartament ca punct central al 12 Minutes.

O mare parte din designul jocului einspirat de regizorul de film Stanley Kubrick. Uite, de exemplu, un detaliu interesant: zona holului include modelul iconic de covor pe care Kubrick l-a folosit în Overlook Hotel pentru The Shining. Inspirații suplimentare provin din filmele Groundhog Day, Memento și Rear Window.

Citește și: