VIDEO Hummer EV SUV, poate cea mai puternică mașină electrică: când se lansează, cât costă

VIDEO Hummer EV SUV, poate cea mai puternică mașină electrică: când se lansează, cât costă

La câteva luni după ce a fost dezvăluit Hummer EV și a făcut valuri la nivel global, avem parte și de varianta un pic mai de stradă, fără elementul de camionetă, Hummer EV SUV.

Noul bolid impozant Hummer EV SUV ar trebui să ajungă pe piață în prima parte a lui 2023 într-o variantă intitulată Edition 1 cu 830 cai putere. Va avea o autonomie de 480 de kilometri la o încărcare, cu o rată a accelerației de 3,5 secunde de la zero la 100 Km/h, cu 0,5 secunde mai lent decât Hummer EV.

Prețul de achiziție pentru bolid impozant din imaginea de mai sus va fi de 105.595 de dolari. În total, va avea trei motoare care vor conlucra și vor fi propulsate de un pachet de acumulatori Ultium din 20 de module. Încărcarea se va putea realiza la o capacitate maximă de 800V și 300kW.

Printre dotările standard ale mașinii electrice se menționează roți de 22 de inci. Pentru aproximativ 5000 de dolari în plus, te bucuri de de pachet Extreme Off-Road care include roți de 18 inci cu cauciucuri de 35 de inci, armură pe dedesubt, sistem eLocker de tracțiune pe față și pe spate, cât și o cameră UltraVision proprietară GM.

Dacă mai aștepți câteva luni în 2023, pe dotări identice ca cele ale Edition 1 vei plăti ”doar” 100.000 de dolari. Respectiva versiune este intitulată EV3X, iar singurul ei minus este că nu e prima. Semnificativ mai ieftină, în același an, va fi oferită EV2X cu 90.000 de dolari, dotată cu un motor de 625 de cai putere. Accelerația pentru aceasta din urmă nu se cunoaște.

Dacă ești dispus să mai aștepți un an, până în 2024, o mașină vizual identică va costa 80.000 de dolari și va fi intitulată EV2. Aceasta va avea o autonomie de 400 de kilometri dată de un pachet de baterii cu 16 module. Opțional, vei putea plăti în plus pentru pachetul cu 20 de module.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: