VIDEO Galaxy S21 trece prin cel mai ciudat test de rezistență, live, pe YouTube: de cât timp stă în apă

VIDEO Galaxy S21 trece prin cel mai ciudat test de rezistență, live, pe YouTube: de cât timp stă în apă

Majoritatea telefoanelor moderne, mai ales cele de top, vin la pachet cu un grad sporit de rezistență la apă. Există însă limitări pentru acea rezistență, iar cineva a vrut să le afle.

În specificații, un iPhone sau Galaxy S din ultimii ani se laudă că ar trebui să facă față la interacțiunea cu apă pentru 30 de minute, o oră, două. Acestea nu sunt gadgeturi menite să le scapi în ocean și să te duci după ele 10 zile mai târziu, așteptându-te să funcționeze.

Cineva a vrut însă să-și formeze o opinie un pic mai clară legată de gradul de anduranță al Galaxy S21. Din acest motiv, a creat un live pe YouTube pe care îl poți vedea și tu mai jos. Photo Owl Time Lapse este numele canalului pe care este transmis live-ul, iar la momentul în care am scris aceste rânduri, gadgetul stătea deja de 13 zile scufundat complet într-un acvariu plin cu apă.

În mod previzibil, experimentul a implicat un pic de pregătire, pe lângă câteva probleme care au fost descoperite în timp. Ideea de bază este însă că Galaxy S21 5G, terminalul folosit în test, este certificat IP68. Asta înseamnă că ar trebui să reziste pentru 30 de minute la o adâncime de 1,5 metri. Deși a rezistat deja 13 zile în apă, aceasta nu este o adâncime de 1,5 metri, deci are totuși circumstanțe atenuante vizavi de motivul pentru care a rezistat atât de mult timp.

În cazul în care trăiești cu impresia că a ținut bateria la telefon 13 zile, te înșeli amarnic. Pe spatele acvariului este lipit un încărcător wireless. Astfel, în teorie, terminalul nu ar trebui să rămână niciodată fără energie electrică. O altă problemă a ținut de temporizatorul nativ de pe Samsung. Acela se oprește automat la 100 de ore. Ca urmare, a fost deja restat de trei ori, iar cele 300 de ore din spate sunt trecut în partea de jos a ecranului, pe fluxul de YouTube, cu plus.