VIDEO Battlefield 2042, dezvăluit oficial: tot ce trebuie să știi despre shooterul anului, de la EA și DICE

VIDEO Battlefield 2042, dezvăluit oficial: tot ce trebuie să știi despre shooterul anului, de la EA și DICE

Până la această oră, Battlefield 2042 a făcut subiectul multor speculații și multe dintre ele au fost confirmate ieri, odată cu lansarea primului trailer pentru shooter-ul celor de la EA și DICE.

Au trecut trei ani de la ultimul joc, iar având în vedere review-urile asociate Battlefield V, mulți vor să uite acea experiență. Din primul clip și detaliile care au ajuns online în ultimele 24 de ore, Battlefield 2042 se anunță a fi un upgrade major adus francizei, cu un nivel de libertate sporit, hărți mai mari și foarte multă tehnologie futuristă. Nu de alta, dar numărul din titlu este, de fapt, o referință la momentul în care se desfășoară acțiunea.

Battlefield 2042 nu vine ca o surpriză majoră pentru fanii seriei care au urmărit toate zvonurile din spațiul online. Diferența este că, la această oră, o serie de particularități au fost confirmate oficial de către dezvoltator. Acțiunea jocului se petrece într-un viitor nu foarte îndepărtat în care planeta a fost răvășită de schimbările climatice prin intermediul multor dezastre naturale. Principala consecință a acelei realități a fost o criză a refugiaților fără precedent. Oamenii forțați să-și schimbe țara în care trăiesc au ajuns să fie intitulat Non-Patriated (fără patrie) sau No-Pats. Soldații dintre ei sunt recrutați pentru a lupta într-un război global dus, în mod previzibil aproape de SUA și Rusia.

În Battlefield 2042 ai trei moduri de joc, dar doar două au fost date publicității. Din păcate, nici cele care au devenit publice nu sunt foarte clare în ceea ce privește scopul, All-Out Warfare și Hazard Zone. Un lucru este însă clar despre Hazard Zone, nu va fi vorba de încă o experiență Battle Royale, la fel ca în Call of Duty Warzone, de exemplu. All-Out Warfare include Conquest și Breakthrough, două moduri multiplayer destul de populare care, de asemenea, nu au treabă cu Battle Royale. Aceste moduri vor fi disponibile atât online, cu prieteni, cât și în single player cu inamici de tip AI.

Battlefield 2042 va suporta până la 128 de jucători pe o singură hartă pe PC, Xbox Series X și PlayStation 5. Pe Xbox One și PS4 limita va fi de 64 de jucători, iar hărțile vor fi un pic mai mici. Actualizările se vor lansa însă simultan pe ambele generații de console. Noul joc se lansează pe 22 octombrie la 60 de dolari pentru PC, Xbox One și PS4. Versiunea de Playstation 5 și Xbox Series X costă 70 de dolari.

Citește și: