20 iun. 2021 | 09:03

VIDEO Acest robot îți poate aduce cafeaua la pat fără probleme

ACTUALITATE
VIDEO Acest robot îți poate aduce cafeaua la pat fără probleme

Tencent Robotics X Lab, o filială a conglomeratului tehnologic chinezesc Tencent, a dezvăluit un nou „robot cu picioare pe roți”, numit Ollie, care poate circula rapid pe două roți.

Datorită puterii mari a robotului, Ollie poate sări destul de sus în aer și chiar să facă un backflip, în timp ce sare peste un obstacol, așa cum poți vedea în video-ul de mai jos.

Datorită extremităților sale extrem de flexibile, se poate îndrepta, poate coborî o scară și poate rămâne în picioare chiar și atunci când producătorii săi aruncă tot felul de obiecte asupra lui.

Totul amintește destul de mult de producătorul de roboți din SUA, Boston Dynamics, care, în numeroase ocazii, au dat dovadă de pricepere atletică desăvârșită.

În afară de aceste giumbușlucuri robotice, Ollie poate prinde obiecte cum prindem noi cu mâna, datorită unui braț robotizat foarte lung atașat la vârf. Brațul robotizat îl transformă pe Ollie în robotul perfect pentru livrarea cafelei, spre exemplu.

Robotul este încă în curs de dezvoltare și nu va ieși pe piață foarte curând. Până atunci, va trebui să ne mulțumim cu câinele robot cu patru picioare al lui Boston Dynamics, Spot Mini. Asta, bineînțeles, dacă ai 75.000 de dolari și n-ai ce face cu ei.

Câinele robot care ar putea fi foarte bine la circ cu aceste trucuri

Boston Dynamics, firma de robotică deținută de Hyundai, renumită pentru fabricarea unor roboți extrem de funcționali, de inspirație animală, a lansat încă un videoclip care îl prezintă pe robotul său, câinele Spot.

Videoclipul arată abilitatea lui Spot cu brațul de robot care se extinde în sus din spatele său. În clip, robotul face ordine în camera și se distrează ajutând un alt amic de-ai lui să sară coarda. De asemenea, câinele-robot poate să deschidă ușile și să planteze copaci. Mai mult, chiar a desenat litera clară „S” într-o parcare cu creta.

Robodog de la Boston Dynamics poate chiar să deseneze pe asfalt cu creta.