Victorie surprinzătoare pentru Dacia: nu o să-ți vină să crezi ce a reușit să facă în Europa, a doua oară

Victorie surprinzătoare pentru Dacia: nu o să-ți vină să crezi ce a reușit să facă în Europa, a doua oară

Dacă se menține trendul actual pentru producătorul de la Mioveni, Dacia ar putea reprezenta una dintre poveștile de succes ale pandemiei, cu condiția să își poată continua producția fără întreruperi.

Cu modelele noi pe care le are în portofoliu și cu un efort semnificativ de a crește calitatea produselor, brandul celor de la Renault începe să fie îndrăgit în fiecare colț al Europei. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză vânzările absolut impresionante. Pentru a doua lună consecutiv, Dacia face legea în Europa.

Dacia Sandero, cea mai bine vândută mașină

Pentru a doua lună consecutiv, Dacia Sandero este pe primul loc în Europa la înmatriculări de autovehicule noi. Pentru a atinge această performanță, a depășit Volkswagen Golf și Toyota Yaris. Nici cu Dacia Duster nu-mi este rușin, SUV-ul de la Mioveni ajungând pe poziția a patra în același clasament.

Față de aceeași perioadă din 2020, Dacia Sandero a înregistrat o creștere de 8 procente. Cu această performanță, pentru a doua lună din 2021, Sandero este lider european pe piața de autoturisme. Punctual, discutăm de un volum de aproape 15.000 de unități înmatriculate, conform analizei realizate de Jato Dynamics. Ca referință, autoritatea citată centralizează cifrele de înmatriculări din statele Uniunii Europene.

Pe poziția a doua în top se află clasicul Volkswagen Golf, un favorit al europenilor. Din păcate, de această dată, a vândut doar 13.600 de unități, în scădere cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Toyota Yaris a înregistrat o creștere spectaculoasă față de 2020, de 18 procente, dar a ajuns doar pe poziția a treia. În aceeași lună, au fost înmatriculate 11.327 de exemplare de Dacia Duster, în creștere cu 4% față de 2020. Este important de reținut că aceasta este cea mai ridicată poziție cu care se laudă SUV-ul de la Mioveni în clasamentul european, de când a început să se țină această evidență. Ford Puma este al treilea autovehicul produs în România din clasament, cu 9304 unități înmatriculate și o scădere de 16% față de anul trecut. Pentru topul complet, poți arunca o privire pe imaginea de mai jos.

top-10 vânzări europa august

Citește și: