19 feb. 2021 | 14:29

Vestea momentului pentru Digi: toți acești clienți, vizați direct. Se întâmplă cu rețeaua chiar în 2021

CHESTII
Vestea momentului pentru Digi: toți acești clienți, vizați direct. Se întâmplă cu rețeaua chiar în 2021

Digi | RCS-RDS a înregistrat un succes important. Rețeaua sa 4G e mai accesibilă decât a concurenței, chiar dacă vorbim despre Telekom sau Vodafone și nu numai.

Pe măsură ce mai multe țări încearcă să facă trecerea la 5G, Digi | RCS-RDS înregistrează o victorie importantă în lupta cu ceilalți operatori când vine vorba de rețeaua care e deja activă. Într-un studiu publicat de OpenSignal, și derulat în ultimele trei luni din 2020, operatorul român a ieșit în frunte la un capitol important.

Studiul OpenSignal, derulat în Ungaria, arată că Digi Mobil oferă cea mai bună disponibilitate a rețelei 4G față de concurența de la Telekom, Telenor sau Vodafone. Operatorul a avut un punctaj de 96,7%, la cel puțin 2 pp față de ceilalți. Dintre toți, Vodafone s-a descurcat cel mai prost la acest capitol (89%).

Grupul Digi | RCS-RDS, dat afară de la licitația 5G din Ungaria

Pe 8 februarie s-a aflat că grupul român nu mai are șanse să dezvolte rețeaua 5G din Ungaria. Problemele au început din martie 2019. Atunci, NMHH a decis să respingă dosarul Digi Communications depus pentru participarea la licitația pentru utilizarea frecvențelor 5G. Recent, judecătorii Curții Supreme au apreciat că Digi Kft, filiala Digi Communications din țara vecină, a decis să nu participe direct la licitație, hotărâre motivată de faptul că a considerat că există motive de excludere.

În ceea ce privește parcursul din Ungaria de până acum, operatorul a reușit să ofere o disponibilitate 4G excelentă în circa un an și jumătate. Totuși, la majoritatea capitolelor, Telekom se descurcă mai bine, cum ar fi experiența pentru redare video, pentru gaming sau pentru apel vocal.

De notat că Vodafone se descurcă cel mai prost dintre toți operatorii din Ungaria, fără să exceleze la vruen capitol important.

Ca viteză de upload, Digi Mobil oferă 9,5 Mbps, Vodafone are 4,3 Mbps, Telenor e la 10,6 Mbps și Telekom domină clasamentul cu 12,6 Mbps. Pe download lucrurile stau mai bine: Telekom și Telenor au viteze medii de peste 30 Mbps, în timp ce Vodafone e la 23,2 Mbps și Digi Mobil la 5,5 Mbps.