Dezastru total pentru Digi: a pierdut procesul și nu mai poate face nimic

Dezastru total pentru Digi: a pierdut procesul și nu mai poate face nimic

Lovitură extrem de grea pentru grupul Digi | RCS-RDS. Compania a pierdut definitiv un proces foarte important pentru viitor.

Compania Digi Communications a pierdut definitiv un proces pe care-l avea în Ungaria. Curtea Supremă de acolo a respins, fără niciun drept de apel, recursul formulat de companie împotriva unei decizii a primei instanțe.

Astfel, compania telecom nu mai poate face nimic.

Dezvoltarea 5G, fără Digi în Ungaria

În primă instanță, așa cum au decis, judecătorii, Autoritatea de reglementare în comunicații din Ungaria – adică echivalentul ANCOM de la noi – a acționat legal atunci când a exclus compania din procedura de vânzare a frecvențelor destinate serviciilor de telecomunicații din generația a cincea (5G). De acolo a pornit totul, însă Digi a decis să facă recurs.

Fără succes însă.

În martie 2019, NMHH a decis să respingă dosarul Digi Communications depus pentru participarea la licitația pentru utilizarea frecvențelor 5G. Judecătorii Curții Supreme au apreciat acum că Digi Kft, filiala Digi Communications din țara vecină, a decis să nu participe direct la licitație, hotărâre motivată de faptul că a considerat că există motive de excludere.

În acest context, la procedură s-a înscris Digi Communications, care, dacă ar fi câștigat, ar fi transferat dreptul de utilizare a frecvențelor către subsidiară. Potrivit Curții Supreme, NMHH a evaluat corect și legal „comportamentul înșelător” al furnizorului de servicii.

„În conformitate cu hotărârea Tribunalului și decizia NMHH, Curtea Supremă a subliniat, de asemenea, că atât procedura NMHH, cât și documentația de licitație pregătită de autoritate respectă legislația specifică a UE care reglementează comunicațiile.”
Decizia judecătorilor

Nu e pentru prima dată când Digi ajunge în instanță. S-a întâmplat chiar și în România. În 2018, Digi | RCS-RDS a primit o amendă de 7.000 de lei. Motivul a fost colectarea și stocarea copiilor de pe actele de identitate și prelucrarea datelor cu caracter personal fără consimțământul expres al persoanelor vizate.

Amenda a fost aplicată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) în aprilie 2018. Iar compania a contestat, însă apelul i-a fost respins.

Etichete: