Vestea Dacia la care nu se aștepta nimeni: victoria impresionantă după ce ”ne uităm la ei de zece ani!”

Vestea Dacia la care nu se aștepta nimeni: victoria impresionantă după ce ”ne uităm la ei de zece ani!”

Dacia s-a reinventat de mai multe ori de-a lungul anilor, dar cea mai recentă performanță este una dintre cele mai impresionante și vizează intrarea pe o țară complet nouă. Astfel, românii de la Mioveni vor putea să iasă din criză.

În urmă cu aproximativ 24 de ore relatam performanța impresionantă a companiei Dacia pe piața din Regatul Unit. Chiar dacă vorbim de o țară cu volanul pe dreapta, uzina de la Mioveni s-a adaptat rapid și face o treabă foarte bună cu acest tip de autoturisme. Anunțul de azi vizează o nouă piață tot cu volanul pe dreapta. Este vorba de Australia.

Dacia va fi vândută în Australia prin intermediul importatorului Renault de pe piața locală. Ateco Group a făcut anunțul că producătorul românesc s-a maturizat destul de mult încât să intre în această țară. Aceasta este o victorie foarte importantă pentru Dacia din mai multe puncte de vedere. Ca referință,  noul CEO al Renault Group a declarat anterior că brandul Dacia trebuie să se extindă pe noi piețe, inclusiv pe unele pe care Renault ar trebui să se repoziționeze pentru a face loc mașinilor entry-level ale Dacia. În final, deși românii vor începe cu câteva mii de autoturisme comercializate anual, sunt șanse mari ca acest număr să ajungă la câteva zeci de mii.

În Australia, Dacia Sandero și versiunea Sandero Stepway ar putea fi „vârful de săgeată” al mărcii românești în Australia, împreună cu SUV-ul Duster, dar și cu pickup-ul Oroch, au afirmat oficialii importatorul Ateco Group, un gigant cu experiență de 20 de ani pe piața locală.

„Vom aduce Dacia aici. Discutăm cu ei chiar acum despre detalii” spune Neville Crichton, directorul importatorului, despre una dintre cele mai importante lansări Dacia din ultimii ani. „Se va întâmpla. Absolut. Dacia se va potrivi sub Renault!”. În prezent, sunt făcute evaluări, pentru ca în 2022 să fie introdusă o gamă completă.„Credem că produsele sunt bune. Ne-am uitat atent la ei. Ne uităm la Dacia de 10 ani”, a mai adăugat Crichton. „Până acum nu erau pregătiți să intre pe piață. Imediat ce Luca de Meo a preluat conducerea Renault, am vorbit cu el despre asta”, au concluzionat australienii.

Citește și: