Veste teribilă pentru toți cei care folosesc WhatsApp: încă poți rămâne fără cont. Acestea sunt condițiile

Veste teribilă pentru toți cei care folosesc WhatsApp: încă poți rămâne fără cont. Acestea sunt condițiile

În ianuarie, WhatsApp a anunțat o schimbare majoră. Acel moment a generat un scandal fără precedent. Acum, compania oferă câteva informații suplimentare.

Inițial, WhatsApp a dat o perioadă de acceptare de o lună pentru noile condiții. Cei care nu le-ar fi acceptat ar fi rămas fără cont din 8 februarie. Acel moment a generat o migrație considerabilă către aplicații ca Signal sau Telegram.

La aproape 10 zile de la acel anunț, WhatsApp a revenit asupra anunțului și a spus că prelungește perioada până în mai. A decis astfel să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noilor sale condiţii de utilizare. A încercat să îi liniştească pe utilizatori în legătură cu protejarea datelor lor personale.

În ceea ce privește conturile românilor, aici vorbim de-o cu totul altă situație. Pentru că facem parte din UE, WhatsApp n-are dreptul să dispună de datele personale la fel cum face în Statele Unite ale Americii, India sau alte țări unde are mulți utilizatori. Astfel, decizia nu te afectează atât de rău.

WhatsApp va merge înainte cu modificarea condițiilor

Recent, WhatsApp a spus că va continua actualizarea politicii sale de confidenţialitate. Totuși, le va permite utilizatorilor să citească termenii şi condiţiile în ritmul propriu şi va afişa un banner cu informaţii suplimentare. Astfel, compania crede că problema ține de cum a comunicat schimbarea. Vom vedea din mai ce se întâmplă.

Aplicația va începe să le reamintească utilizatorilor să citească şi să accepte actualizările, pentru a putea folosi în continuare platforma. Contextul în care vine acest anunț nu-i deloc pozitiv.

„Am inclus de asemenea mai multe informaţii pentru a încerca să răspundem la preocupările care ne-au fost făcute cunoscute.”
WhatsApp

Se întâmplă în contextul în care Facebook a decis blocarea conţinuturilor de ştiri pe platforma sa din Australia, ca represalii la un proiect de lege al guvernului australian care urmăreşte să oblige companii ca Facebook şi Google să plătească editorii de presă pentru utilizarea conţinutului lor.

Citește și:
Etichete: