Ți se șterge contul de WhatsApp dacă nu faci asta. Anunțul oficial pentru toți românii

Ți se șterge contul de WhatsApp dacă nu faci asta. Anunțul oficial pentru toți românii

„Respectarea confidențialității tale este codificată în ADN-ul nostru”, deschide politica de confidențialitate a WhatsApp.

„De când am lansat WhatsApp, am aspirat să ne construim serviciile având în vedere un set de principii puternice de confidențialitate”. Dar, la 8 februarie 2021, această declarație nu va mai avea sens.

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook avertizează utilizatorii din India cu privire la o actualizare a condițiilor sale de utilizare și a politicii de confidențialitate care se așteaptă să intre în vigoare luna viitoare.

„Actualizările cheie” se referă la modul în care procesează datele utilizatorilor, „modul în care companiile pot utiliza serviciile găzduite de Facebook pentru a stoca și gestiona chat-urile WhatsApp” și „modul în care colaborăm cu Facebook pentru a oferi integrări în toate produsele companiei Facebook”.

Ce înseamnă asta, mai exact

Modificările obligatorii permit WhatsApp să partajeze mai multe date despre utilizatori cu alte companii Facebook, inclusiv informații despre înregistrarea contului, numere de telefon, date despre tranzacții, informații legate de servicii, interacțiuni pe platformă, informații despre dispozitivul mobil, adresă IP și alte date colectate pe baza consimțământului utilizatorilor.

De altfel, această politică de partajare a datelor cu Facebook și celelalte servicii ale sale nu se aplică statelor UE care fac parte din Spațiul Economic European (SEE), care sunt guvernate de reglementările GDPR privind protecția datelor, notează TheHackerNews.com.

Contul de WhatsApp îți va fi blocat dacă nu ești de acord cu noii termeni

Actualizările termenilor și politicii de confidențialitate WhatsApp vin după „viziunea axată pe confidențialitate” a Facebook de a integra WhatsApp, Instagram și Messenger împreună și de a oferi utilizatorilor o experiență mai coerentă în cadrul serviciilor sale.

Utilizatorii care nu sunt de acord cu termenii revizuiți până la data limită vor avea conturile inaccesibile, a declarat compania în notificare.

Termenii și condițiile WhatsApp au fost actualizate ultima dată pe 28 ianuarie 2020, în timp ce actuala politică de confidențialitate a fost aplicată pe 20 iulie 2020.

Rămâne de văzut dacă acest lucru se va aplica, totuși, în viitorul apropiat chiar și țărilor membre UE, care sunt guvernate de reglementările GDPR privind protecția datelor.