Veste proastă din partea Dacia pentru români: ce se întâmplă cu modelul Spring

Veste proastă din partea Dacia pentru români: ce se întâmplă cu modelul Spring

Începând cu luna aceasta, Dacia a majorat prețurile singurei versiuni a modelului Spring disponibilă în România.

Zvonuri privind o iminentă majorare a prețurilor pentru singurul model electric al gamei Dacia, Spring, au apărut încă de la sfârșitul lunii trecute.

La circa opt luni de la debutul comenzilor și la doar o lună după debutul livrărilor, oficialii Dacia au decis că este momentul să mărească prețul pentru cel mai „în vogă” model al mărcii românești.

Inițial, Dacia a anunțat că mult-așteptatul preț al modelului electric Spring este de 18.100 de euro cu TVA inclus, însă lucrurile s-au schimbat, așadar dacă încerci să comanzi acum același vehicul vei avea parte de o surpriză neplăcută. Prețul minim este acum de 19.100 de euro.

Programul Rabla Plus

Cu toate acestea, în timp ce în România modelul Dacia Spring a ajuns să coste minimum 19.100 de euro, în alte state, precum Slovacia, de exemplu, modelul similar celui comercializat la noi, Comfort Plus, costă doar 18.300 de euro. Mai mult, chiar în același stat este deja disponibilă versiunea Comfort al cărei preț este 16.700 de euro.

În plus, România nu este nici mai bogată decât Slovacia și nici nu stă mai bine pe piața mașinilor electrice, așadar, singura explicație logică pentru diferența de preț este legată de programul Rabla Plus care este derulat de către statul român. Practic, cu ajutorul acestui program clienții pot să cumpere Dacia Spring cu mai puțin de 10.000 de euro.

Cu o vârstă medie a parcului de autoturisme de 14 ani, cu doi ani și jumătate mai mică decât cea din România, Slovacia subvenționează achizițiile de mașini pur electrice cu 8.000 de euro, cu 2.000 de euro mai puțin decât România.

Evident, există piețe în care Dacia Spring este mai scumpă decât la noi. În Italia, de exemplu, Dacia Spring Comfort Plus costă minimum 21.600 de euro, iar în Germania 21.790 de euro.