Veste bună pentru români: s-a întâmplat în Germania, după relaxarea restricțiilor

Veste bună pentru români: s-a întâmplat în Germania, după relaxarea restricțiilor

Relaxarea restricțiilor din universul post-pandemie a avut efecte diferite în fiecare colț al mapamondului. Cel puțin în Germania, însă, situația este semnificativ mai roz, mai ales pentru români.

Comunitatea românilor din Germania este una foarte numeroasă, iar mulți dintre acei oameni au rămas fără un loc de muncă în pandemie, din cauza restricțiilor semnificative introduse în teritoriu. Din fericire, cum s-au ridicat, rata șomajului a scăzut într-un ritm accelerat, o dovadă clară a faptului că situația începe să fie din ce în ce mai roz, conform Bloomberg și Reuters.

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a anunţat miercuri că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut în iunie cu 38.000, până la cifra ajustată de 2,691 milioane.

Rata șomajului măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă și populația aptă de muncă. În luna iunie, aceasta a ajuns pe teritoriul Germaniei la 5,9%. Estimările inițiale pentru această perioadă au fost de aproximativ 20.000 de persoane care să reintre în piața muncii, dar acestea au fost peste așteptări.

Se întâmplă în Germania, dar e o veste bună pentru toți

În final, datele peste aşteptări de pe piaţa forţei de muncă sporesc şansele unei redresări a economiei bazate pe consum în lunile de vară, gospodăriile fiind pregătite să înceapă cheltuirea banilor puşi deoparte în perioada restricţiilor. Aceasta este o veste bună pentru un număr foarte mare de afaceri mici și mijlocii, cele mai afectate de pandemie.

Un alt detaliu îmbucurător legat de piața forței de muncă din Germania ține de reducerea numărului de persoane care lucrează după un program redus sau Kurzarbeit. Patronii au optat pentru mecanisme de limitare a programului pentru a evita concedierile. ”Companiile renunţă la această schemă şi fac noi angajări, atât şomajul, cât şi gradul de ocupare al forţei de muncă continuând să scadă semnificativ”, a apreciat Detlef Scheele, şeful Oficiului Federal pentru Muncă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: