Germania ”curtează” Intel: investiția care ar putea rezolva o criză și ar avantaja puternic Europa

Germania ”curtează” Intel: investiția care ar putea rezolva o criză și ar avantaja puternic Europa

Germania e cea mai puternică economie europeană și caută să atragă Intel pentru a rezolva una dintre crizele majore ale momentului.

Germania e în discuții cu americanii de la Intel pentru a le facilita acestora construirea unei megafabrici de microcipuri, componentele care au dus la o criză majoră. Landul Bavaria se oferă să le pună acestora la dispoziție un teren pe care să fie construită unitatea de producție.

Criza microcipurilor afectează puternic industria auto de pe continent și nu numai, dar și pe jucătorii din industria telefoanelor și a dispozitivelor inteligente. Dacă Intel decide să-și deschidă fabrica în Germania, atunci ar putea fi un câștig pentru toată lumea, dar mai ales pentru economia Europei.

Germania vrea să aducă Intel pe continent

Producătorul american caută subvenții în valoare de 8 miliarde de dolari pentru a construi megafabrica de microcipuri în Europa. Germania negociază de pe poziții de forță și pleacă cu prima șansă, din moment ce e cea mai puternică economie de pe continent.

”Susţin cu tărie acest lucru. Posibila stabilire în Bavaria a unui producător internaţional mare de semiconductori este o oportunitate extraordinară”, a declarat ministrul Economiei din Bavaria, Hubert Aiwanger, în al cărui stat îşi are baza producătorul de automobile de lux BMW.

Bavaria a sugerat folosirea unei baze aeriene dezafectate din Penzing-Landsberg, la vest de Munchem, ca posibilă stabilire a fabricii, a spus Aiwanger.

Deficitul de semiconductori la nibelglobal provoacă probleme producătorilor europeni de automobile şi riscă să deturneze redresarea economiei germane din pandemia de coronavirus. Uniunea Europeană analizează crearea unei alianţe a semiconductorilor, care să includă companiile STMicroelectronics, NXP, Infineon şi ASML, pentru a reduce dependenţa de producătorii străini de semiconductori.

Din cauza acestei crize, multe planuri au fost date peste cap. Samsung, spre exemplu, unui dintre marii producători de telefoane ia în calcul să suspende producţiei Galaxy S21 Fan Edition, cel mai nou telefon ieftin al său. Informația e confirmată chiar de companie, care a precizat că nu a decis încă acest lucru, dar e o situație de luat în calcul.

Anunțul a venit după ce Bloomberg scria că producția telefonului ar fi fost deja oprită. Anterior, cotidianul sud-coreean Electronic Times, citând o sursă din interiorul industriei, a dezvăluit că Samsung ar fi suspendat producţia celei mai ieftine versiuni a noului model de telefon Galaxy S21 din cauza deficitului de aprovizionare cu procesoare Qualcomm.

E valabil pentru industria telefoanelor, cea auto și, practic, pentru toate companiile care aduc software în produsele lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: