Veste bună dacă vrei mașină electrică sau hibrid: ce se întâmplă cu programul Rabla Plus

Veste bună dacă vrei mașină electrică sau hibrid: ce se întâmplă cu programul Rabla Plus

Interesul pentru mașini prietenoase cu mediul, adică electrice sau hibrid, e crescut în această perioadă. Statul se comportă în concordanță cu această situație.

Statul a decis să suplimenteze bugetul pentru Rabla Plus, programul guvernamental prin care primești subvenții de la stat pentru achiziția unui model electric sau hibrid. Administraţia Fondului pentru Mediu va adăuga 20 milioane de lei la bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus.

Cele 200 de milioane de lei alocate iniţial au fost epuizate în numai două luni.

Buget suplimentat la Rabla Plus

Interesul cetățenilor e crescut și impulsionat de faptul că valoarea tichetelor acordate pentru achiziția unui model electric sau hibrid e cea mai mare din Europa.

„Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 de milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător”, se menţionează într-un comunicat al AFM.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Potrivit sursei citate, cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Printre cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpăra în România prin programul Rabla Plus se numără Renault ZOE Life Z.E. 40, Smart EQ Fortwo, Volkswagen e-Up!  și Smart EQ Forfour. Desigur că pe această listă se numără și Dacia Spring, doar că procedurile sunt extrem de complicate, după cum îți explicam AICI.

Posibil, însă, ca dealerii și producătorul să fi găsit soluții pentru a facilita și cumpărarea primului model electric al Dacia la preț avantajos.

Citește și: