Vei putea să-ți dai seama dacă ești în depresie, cu ajutorul iPhone-ului tău: ce plan are Apple

Vei putea să-ți dai seama dacă ești în depresie, cu ajutorul iPhone-ului tău: ce plan are Apple

Apple lucrează la un proiect interesant. Vei putea să știi dacă ai depresie cu ajutorul iPhone-ului tău.

Apple lucrează cu specialiști din SUA pentru a vedea dacă în viitor, datorită unor senzori și unor cantități mari de date colectate de la useri, telefoanele iPhone ar putea detecta dacă utilizatorii dau semne de depresie sau de declin cognitive, potrivit Hotnews.

Cu toate acestea, cercetările sunt încă la început. Proiectul implică să fie observate mai multe aspecte, cum ar fi expresia facială, modul cum user-ul tastează, cum se mișcă și cum doarme.

Apple lucrează la un proiect care să ajute utilizatorii cu anumite afecțiuni cognitive

Astfel, o parte dintre aceste date vor proveni de la senzori ce monitorizează mobilitatea și somnul. De aici, vor putea fi preluate semnale digitale asociate cu afecțiunile țintă, astfel încât să poată fi creați algoritmi. Aceștia vor detecta ulterior, cu precizie, când astfel de semne apar într-adevăr la useri.

Cercetătorii UCLA vor colecta date de pe camera iPhone-urilor, de la microfon, de la tastatură și date de pe ceasul Watch legate de modul în care te-ai mișcat, când ai folosit smarphone-ul. Vor fi analizate și date detaliate despre calitatea somnului tău, despre cum vorbești, dar și despre ritmul diverselor plimbări și deplasări și variația pulsului și a ritmului respirator.

În teste ar putea fi analizat modul cum oamenii scriu pe telefon, când fac greșeli mai dese de scriere și chiar ce scriu. În mod evident, tote acestea se vor întâmpla cu acordul userilor.

Cei de la Apple își pun mari speranțe în aceste planuri care, ce-i drept, sunt încă timpurii. Din cauza pandemiei, a crescut numărul celor care au intrat în depresie și a celor care au boli psihice foarte grave. Cu toate acestea, milioane de oameni nu au acces la doctori de specialitate sau/și nu vor să se ducă la un control.

Gigantul din Cupertino speră că aceste aplicații, dacă se vor dovedi viabile de a fi puse pe iPhone, vor ajuta userii să constate dacă au apărut, spre exemplu, semne de stres, anxietate sau depresie.

Citește și: