Valoarea Bitcoin ar putea scădea cu 50%. Care este motivul acestui calcul al analiștilor financiari
Wall Street avertizează că valoarea Bitcoin ar putea scădea foarte mult în curând.
Scott Minerd, directorul principal al investițiilor din Guggenheim Global, a declarat că valoarea criptomonedei a crescut prea mult și prea repede – crescând cu aproximativ 90% doar în 2021.
„Având în vedere mișcarea masivă pe care am avut-o în Bitcoin pe termen scurt, lucrurile sunt foarte precipitate și cred că va trebui să avem o corecție majoră în bitcoin”, a declarat Minerd pentru CNBC.
Începând de joi, valoarea bitcoin a oscilat în jurul valorii de 55.000 de dolari.
„Cred că am putea să ne retragem de la 20.000 la 30.000 de dolari pe Bitcoin, ceea ce ar reprezenta o scădere de 50%, dar interesant despre bitcoin este că am mai văzut aceste tipuri de scăderi”, a spus Minerd.
Ofițerul de investiții a prezis că Bitcoin va crește pe termen lung, ajungând între 400.000 și 600.000 de dolari pe unitate, așa cum este tipic pentru o piață pe termen lung.
Wall Street ar tinde să fie de acord. „Dintr-o perspectivă pur tehnică, cazul optimist pare extrem de contestat aici în termen scurt”, a scris Michael Purves, conform Bloomberg.
Valoarea acestei monede virtuale a înregistrat numeroase maxime și minime în ultimii câțiva ani, ceea ce face aproape imposibilă prezicerea viitorului său, în ciuda eforturilor investitorilor.
Dar, odată cu acceptarea valorii crescute a monedei virtuale – Tesla, Mastercard și chiar Goldman Sachs începând să ofere și să accepte criptomoneda – viitorul monedei digitale poate arăta în curând destul de diferit.
Noi avertismente pentru investitorii Bitcoin din România: cine spune că poți pierde toți banii
Bitcoin e cea mai cunoscută monedă virtuală și are fani inclusiv în România. Doar că există multe necunoscute.
Autoritatea pentru Supraveghere Financiară e încă o instituție care s-a înscris pe lista celor care cer maximă prudență investitorilor Bitcoin din România. Cei de la ASF insistă că aceste active digitale „sunt extrem de riscante și speculative” și că cei care nu știu în ce se bagă își pot pierde banii investiți.
Criptomodenele nu sunt reglementate, astfel că tranzacțiile cu astfel de instrumente nu sunt protejate de garanții legale, mai arată ASF.