Vacanțele în străinătate, amendate: prima țară din Europa care le vede ca o sfidare a pandemiei

Vacanțele în străinătate, amendate: prima țară din Europa care le vede ca o sfidare a pandemiei

În timp ce majoritatea vedetelor din România au plecat în vacanță în Maldive, o importantă țară europeană ar fi amendat acest gest, deoarece reprezintă o manifestare de ignoranță față de pandemie.

În cazul în care credeai că-ți merge prost, iar statul român ți-a tăiat dintr-o serie stufoasă de libertăți în timpul pandemiei, este suficient să te uiți la situația din Irlanda pentru a înțelege un pic mai bine ce înseamnă restricții pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

După ce s-a numărat printre primele țări care a introdus o amendă pentru cei care pleacă în concediu în afara țării, guvernul irlandez intenţionează să crească amenzile aplicate celor care încalcă interdicţia privind călătoriile neesenţiale în afara ţării. Această penalizare va crește de la 500 de euro în prezent la 2.000 de euro, a declarat miercuri premierul Micheál Martin, potrivit Agerpres.

Această inițiativă a fost luată în considerare, deşi numărul pasagerilor sosiţi pe aeroporturile irlandeze a scăzut cu 97% ca urmare a restricţiilor antiepidemice. Două treimi dintre cei care totuşi intră în ţară sunt cetăţeni irlandezi reveniţi din vacanţe în străinătate.

„Pare că (amenda de) 500 de euro nu este suficient de descurajantă pentru a călători în străinătate, prin urmare va fi mărită şi guvernul ia în considerare să o crească la 2.000 de euro pentru a acţiona ca un factor suficient de descurajare”, a declarat premierul Micheál Martin în faţa parlamentului de la Dublin.

Pentru context, plecările în străinătate pentru vacanţe şi recreere reprezintă în Irlanda o încălcare a restricţiilor instituite pentru a limita creșterea infecțiilor cu Covid-19. Astfel, sunt interzise deplasările mai departe de cinci kilometri de domiciliu, cu excepţia deplasărilor pentru a merge la serviciu, la şcoală sau altele considerate esenţiale. Până la această oră, în Irlanda au fost depistate peste 200.000 de cazuri de coronavirus, dar doar 3794 de decese. În România avem peste 19.000 de decese la aproximativ 750.000 de cazuri depistate.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: