Rivalul Uber care te transportă gratuit dacă mergi să te vaccinezi

Rivalul Uber care te transportă gratuit dacă mergi să te vaccinezi

O compania de ride-sharing, rival al americanilor de la Uber, anunță curse gratuite pentru cei care vor să meargă să se vaccineze anti-Covid.

FREE NOW, companie specializată în transport de persoane, anunță că va oferi curse gratuite pentru cei care merg să se vaccineze. E o ofertă valabilă în 7 țări, printre care și România. E valabil, evident, în orașele în care compania e prezentă.

„FREE NOW se implică în lupta împotriva Covid-19 printr-o iniţiativă unică de susţinere a infrastructurii de vaccinare din România şi din alte 7 ţări în care îşi desfăşoară activitatea – Germania, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Grecia şi Polonia. Compania oferă curse gratuite în valoare totală de 1 milion de euro tuturor pasagerilor din aceste ţări care călătoresc în următoarea lună prin aplicaţia de taxi şi ridesharing FREE NOW pentru a se imuniza împotriva Covid-19”, a compania.

Compania care te transportă gratuit dacă mergi să te vaccinezi

Compania anunță că mecanismul e simplu: dacă mergi în următoarea lună către sau dinspre un centru de vaccinare din oraşele în care este disponibilă aplicaţia FREE NOW primești contravaloarea curselor plătite. De asemenea, ți se poate oferi un voucher valoric dacă achiți cu numerar.

Limita e, însă, de 18 lei pe cursă.

Fiecare pasager poate beneficia de două curse gratuite care au ca destinaţie sau punct de plecare un centru oficial de vaccinare din oraşul lor. Pentru şoferi, cursele se desfăşoară normal, valoarea lor fiind achitată integral.

„Ne dorim să sprijinim cât mai mulţi pasageri să beneficieze de o opţiune confortabilă şi eficientă de transport când merg să se imunizeze împotriva Covid-19 şi, în acelaşi timp, să oferim şoferilor parteneri acces la mai multe curse în contextul unui an dificil. Iniţiativa FREE NOW este o cale de a ne folosi forţa colectivă pentru a mobiliza imunizarea la scară largă a populaţiei, pornind de la valorile companiei şi de la rolul asumat de FREE NOW de a contribui responsabil la binele comunităţii. Pentru că, mai mult ca oricând, sănătatea este primul pas către binele tuturor”, spune Anca Gherle, Public Affairs Manager FREE NOW România.

Ce trebuie să faci

Compania anunță câțiva pași pentru a beneficia de această ofertă. Iată ce trebuie să știe clienții:

  • 1. Călătoresc cu FREE NOW către sau dinspre unul din centrele oficiale de vaccinare din oraşul lor
  • 2. Transmit detaliile despre curse, împreună cu dovada vaccinării prin completarea formularului disponibil AICI –  acolo se precizează că solicită rambursarea călătoriei pentru vaccinare
  • 3. FREE NOW returnează contravaloarea curselor plătite cu cardul sau oferă vouchere valorice dacă plata s-a făcut în  numerar.

„Există segmente importante ale populaţiei pentru care transportul reprezintă o provocare, ba chiar o problemă uneori. Motivele sunt fie de ordin financiar, fie legate de lipsa unei infrastructuri de transport public corelate cu nevoile de deplasare în oraşe. Segmentele cele afectate sunt persoanele în vârstă şi cele cu venituri mici. Este datoria instituţiilor statului, dar şi a companiilor private să se implice activ pentru accelerarea procesului de imunizare a românilor, aşa încât să revenim la o viaţă economică şi socială normală”, a mai spus Anca Gherle.

FREE NOW e disponibilă în mai multe orașe din România – București, Iași, Cluj‑Napoca, Brașov, Târgu‑Mureș, Arad, Timișoara, Ploiești, Oradea, Constanța, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Tulcea, Vaslui, Bacău, Galați, Suceava, Baia Mare și Botoșani.