Următorul iPad, mai aproape de laptop: ce poți face cu noua tabletă Apple

Următorul iPad, mai aproape de laptop: ce poți face cu noua tabletă Apple

Cei de la Apple au devenit din ce în ce mai ineficienți când vine vorba de păstrat secrete, din acest motiv, mai multe particularități referitoare la viitoarele iPad-uri au scăpat pe internet.

Conform informațiilor obținute de Bloomberg, noua generație de iPad Pro se va apropia și mai mult de funcționalitatea unui Mac prin integrarea unui port Thunderbolt. Ca referință, acesta nu doar că îți permite conectarea tabletei la un panou 4K de mari dimensiuni, poate chiar 8K, dar se reflectă în compatibilitatea cu o serie stufoasă de accesorii, de la unități de stocare și până la console de DJ. În plus, ecranul utilizat pe iPad Pro ar trebui să fie mai impresionant ca niciodată datorită tehnologiei Mini LED, o altă premieră tehnologică pentru gigantul din Cupertino.

Noile tablete Apple s-ar putea lansa luna viitoare și, având în vedere cât a trecut de la un upgrade, sunt șanse mari să vedem versiuni noi de iPad Pro, iPad mini, dar și versiune standard ar putea fi reinventată. Pe partea de procesare, cel puțin Pro-ul ar trebui să fie pe aceeași linie cu SoC-ul M1 pe care Apple îl folosește în MacBook Pro și MacBook Air de ultima generație. Camerele ar trebui de asemenea să fie mai bune, cu condiția să le folosească cineva.

Noile iPad Pro-uri trebuie să facă o treabă bună în a atrage atenția clienților cu performanțe impresionante pe partea de productivitate, având în vedere că în ceea ce privește funcționalitatea, cel mai recent iPad Air este similar. Mai mulți critici s-au plâns de faptul că iPad Pro 2020 nu a fost un upgrade major, iar varianta 2021 ar trebui să ofere amplifice acel sentiment de nou. 

Conform aceleiași surse citate de Bloomberg, înainte începerii noului an școlar, Apple ar trebui să lanseze un iPad mai subțire și mai ușor, în timp ce noul iPad mini ar trebui să aibă o diagonală semnificativ mai mare a ecranului în aceeași ramă.