Uniunea Europeană impune o calitate mai bună la unele alimente. Care sunt restricțiile

Uniunea Europeană impune o calitate mai bună la unele alimente. Care sunt restricțiile

Uniunea Europeană se gândește la sănătatea noastră. Ea va impune standarde alimentare mai stricte față de cele din prezent.

Oficialii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară au ajuns la concluzia că este mai mult decât necesar impunerea unor standarde alimentare. Ei au constatat un nivel foarte ridicat de substanțe dăunătoare în alimentația noastră.

Nivelul de plumb și de cadmiu este foarte mare în alimente pe care le consumăm zilnic. Astfel ei au detectat cantități mari în mâncarea pentru bebeluși. De asemenea, acestea se găsesc și în anumite legume, fructe, cereale și oleaginoase.

În condimente, vinuri și sare sunt prezente, la un nivel care nu ar trebui să fie. Uniunea Europeană impune de luni, standarde alimentare mai stricte. Acest lucru vrea să vină în întâmpinarea unui plan mai amplu de prevenire a cancerului.

„Ca parte a activității noastre vizând îmbunătățirea sănătății prin accesul la diete sănătoase și activitate fizică, în baza Planului european de combatere a cancerului, ne-am angajat să reducem și mai mult prezența în alimente a contaminanților cancerigeni”, a declarat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

Care sunt noile standarde alimentare?

Noile standarde se bazează pe informații actualizate. Ele arată că nu există un plafon sub care efectele dăunătoare asupra sănătății umane pot fi excluse în mod sigur.

Oficialii europeni și-au exprimat recent temerile cu privire la expunerea alimentară la plumb. Aceasta ar afecta dezvoltarea neurologică a fetușilor, bebelușilor și copiilor mici.

De asemenea, un nivel ridicat de plumb a fost detectat în fructele de mare, pește, alge și suplimente alimentare. Conform Agerpres, Ministerul Mediului din Germania a avertizat că un nivel redus de plumb a fost detectat în cereale sau legume.

Astfel, pentru a susține o alimentație corectă în rândul cetățenilor și a copiilor, Uniunea Europeană a decis că trebuie impuse standarde stricte, care trebuie respectate, cu privire la cantitatea admisă de plumb și cadmiu în alimente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: