Unde te poți angaja, în 2022: acest gigant auto de lux are nevoie de meseriași români

Unde te poți angaja, în 2022: acest gigant auto de lux are nevoie de meseriași români

Dacă ești în căutarea unei oportunități în carieră, în anul care ne bate la ușă, ai nimerit unde trebuia. Unul dintre cei mai prestigioși producători auto din lume are nevoie de forță de muncă.

Este vorba despre nemții de la BMW, care vor recruta masiv personal, anul viitor.

Mii de posturi sunt disponibile

Mai exact, compania de automobile de lux vrea să angajeze nu mai puțin de 6.000 de persoane, în 2022.

Cererea de forță de muncă vine pe fondul dezvoltării fără precedent a segmentului auto electric. BMW, la fel ca majoritatea marilor producători globali ai industriei auto, și-au asumat obiective climatice ambițioase, motiv pentru care, în următorii ani, vor investi masiv în sectorul verde.

Directorul executiv al producătorului auto cotidianului, Muenchner Merkur, spune că, în baza acestei expansiuni, grupul nemțesc va avea nevoie de forță de muncă, de oameni care să ducă la îndeplinire planul de producție al gigantului auto bavarez.

Grupul german își pune toate bazele în sectorul electric. Concret, liderii companiei se așteaptă ca vânzările de vehicule electrice să fie cel puțin duble în 2022, și intenționează să majoreze prețurile tuturor mașinilor sale noi în medie cu 1%, a anunțat directorul financiar Nicolas Peter în urmă cu o lună de zile.

Acestea nu sunt singurele noutăți din partea celor de la BMW. Compania a început să își consolideze poziția pe piață și are planuri mari pentru a zdrobi concurența. Scopul este de a atrage clienții departe de rivali precum Tesla Model X, Audi e-tron și Mercedes-Benz EQC din partea superioară a segmentului SUV-urilor complet electrice, precum și de a convinge foștii șoferi BMW Seria 7 și X7 să treacă la un model alimentat cu baterie.

Astfel, BMW și-a dotat iX-ul cu suficientă putere de calcul și procesare a datelor pentru a-l clasifica drept „dispozitiv inteligent rulant”.

„Noul OS8 este cea mai puternică tehnologie pe care am dezvoltat-o ​​până acum. Procesează de două ori mai mult numărul de semnale de informare și de 20 de ori mai mult volum de date decât înainte”, a declarat șeful de dezvoltare BMW, Frank Weber, la o prezentare digitală. „BMW iX este lider digital.”

Citește și: