09 dec. 2021 | 17:25

BMW decizie importantă: cum speră nemții să treacă peste criza semiconductorilor

ACTUALITATE
BMW decizie importantă: cum speră nemții să treacă peste criza semiconductorilor

Acordul este un semn că producătorii auto ocolesc producătorii tradiționali de piese pentru a-și asigura aprovizionarea.

BMW a semnat un acord pe termen lung pentru a-și asigura semiconductori pentru sistemele de iluminat din mașină, după ce o lipsă globală de componente a dus la închiderea unora dintre fabricile sale.

Producătorul auto a semnat un acord cu Inova Semiconductors și Globalfoundries, garantând furnizarea a „câteva milioane” de cipuri pe an.

Componentele vor oferi comenzi pentru sistemele de iluminare ambientală care vor fi utilizate mai întâi în SUV-ul complet electric BMW iX.

„Ne adâncim parteneriatul cu furnizorii din punctele cheie ale rețelei de furnizori și ne sincronizăm planificarea capacității direct cu producătorii și dezvoltatorii de semiconductori”, a declarat Andreas Wendt, membru al consiliului de administrație responsabil de achiziții, într-un comunicat.

BMW este doar unul dintre producătorii care caută soluții

Acordul BMW este un alt semn că producătorii de automobile ocolesc producătorii tradiționali de piese pentru a trata în schimb direct cu producătorii de semiconductori pentru a asigura aprovizionarea cu cipuri vitale.

BMW a navigat în lanțul de aprovizionare mai bine decât alții, iar la sfârșitul toamnei a mers împotriva valului de avertismente pentru a crește așteptările de profit. Cu toate acestea, compania a suferit opriri ale liniei de producție, iar vânzările sale de vehicule au scăzut sub nivelul celui înregistrat anul trecut la finalul toamnei.

Semiconductorii sunt folosiți în toate funcțiile mașinii care implică acționarea unui comutator, a spus un purtător de cuvânt al BMW. Producătorul auto folosește iluminarea ambientală generată de LED-uri în interiorul cabinelor vehiculelor sale.

De asemenea, BMW a semnat recent un acord cu Qualcomm pentru a-i folosi cipurile în sistemele de asistență pentru șofer și auto-conducere.

La rândul său, Stellantis a dezvăluit un acord neobligatoriu cu proprietarul Foxconn, Hon Hai Technology Group, pentru proiectarea a patru noi familii de cipuri pentru automobile.