29 sept. 2021 | 19:25

Un nou record mondial stabilit de către Lego: ne-am cam jucat în pandemie

ACTUALITATE
Un nou record mondial stabilit de către Lego: ne-am cam jucat în pandemie

A fost anunțată o nouă campioană mondială la categoria mașini construite din piese Lego.

Certificat de Guinness Book of World Records, mașina Lego de Formula 1 este formată din mai mult de jumătate de milion de piese individuale și este în prezent expusă la Red Sea Mall din Jeddah, Arabia Saudită.

Proiectul a fost comandat de Federația Saudită de Automobile și Motociclete pentru a promova Marele Premiu al Arabiei Saudite care are loc în decembrie, prima apariție a țării în calendarul F1. Fiecare piesă ar putea fi achiziționată ca parte a unei strângeri de fonduri pentru Ehsan, rețeaua națională de caritate din Arabia Saudită.

Mașina depășește recordul anterior pentru o mașină Lego F1, o replică a unui Ferrari SF70H. Mașina respectivă a fost formată din 350.000 de piese, dar a fost proiectată și construită de angajații Lego. Aceasta avea mai multe detalii și arăta mai puțin „pixelat”, parcă avea mai multă rezoluție, decât mașina verde.

Cu toate acestea, piesele sunt tot piese, astfel noua mașină beneficiază de câteva detalii impresionante. De exemplu, roțile și anvelopele și chiar inscripția Pirelli de pe acestea sunt fabricate din Lego.

Peste 500.000 de mii de piese

Construcția a durat aproximativ opt zile, a început pe 15 septembrie, iar ultima cărămidă a fost plasată pe mașină de către președintele SAMF, prințul Khalid bin Sultan Al-Abdullah Al-Faisal, pe 23 septembrie.

„Acest proiect interesant a fost despre a da înapoi comunității noastre și de a reflecta asupra adevăratului sens al progresului, inovației și responsabilității sociale care simbolizează Arabia Saudită modernă” a spus el, potrivit unui comunicat de presă al Formulei 1.

Al-Faisal a continuat, „această realizare incredibilă a fost o ispravă de colaborare și ingeniozitate legată de o pasiune colectivă de a folosi puterea F1 pentru a oferi Arabiei Saudite un viitor mai luminos”.

Marele Premiu al Arabiei Saudite va avea loc în 3-5 decembrie. Pista este un circuit stradal de-a lungul Mării Roșii și o cursă nocturnă, care ar trebui să creeze câteva imagini pitorești.