29 sept. 2021 | 12:35

Așa îți dai seama că ne-am jucat mai mult în pandemie: ce s-a întâmplat cu Lego

ACTUALITATE
Așa îți dai seama că ne-am jucat mai mult în pandemie: ce s-a întâmplat cu Lego

Grupul Lego a înregistrat o creștere a afacerilor anul acesta, față de 2020. Cifra de afaceri a companiei a atins trei miliarde de euro.

În primele șase luni ale anului, Grupul Lego a înregistrat o creștere a afacerilor de 46% față de aceeași perioadă din 2020, atingând valoarea de 3 miliarde de euro.

Profitul operațional al Grupului Lego s-a ridicat la un miliard de euro în primul semestru din 2021, o creștere de 104% în comparație cu prima jumătate a anului 2020, conform Forbes. Profitul net a crescut cu 140%, la 846 de milioane de euro.

Vânzările grupului au crescut cu 36% în prima jumătate a anului 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut

„Creșterea anuală a fost influențată și de mai puține restricții aduse de pandemia de COVID-19 față de anul precedent, ceea ce a permis operarea fabricilor noastre și, totodată, redeschiderea magazinelor de retail. De asemenea, am putut observa beneficiile investițiilor multianuale în e-commerce, inovarea de produs și rețeaua globală a lanțului de aprovizionare. Această performanță ne va permite să accelerăm investițiile strategice ale Grupului Lego în sustenabilitate și digitalizare. Suntem extrem de recunoscători echipei noastre incredibile. În ciuda tuturor provocărilor și a incertitudinilor din ultimele șase luni, au depus eforturi imense să aducă jocul în casele familiilor din întreaga lume”, a declarat Niels B. Christiansen, CEO Grupul LEGO.

Compania are în vedere accelerarea investițiilor în transformarea digitală multianuală la nivel de grup.

Microscopul făcut din Lego: cum a fost posibil un astfel de gadget

Un profesor al Universității din Göttingen din Germania a reușit să inventeze microscopul făcut din piese Lego. Acesta a spus că oricine poate construi un astfel de dispozitiv științific.

Profesorul Timo Betz este biofizician la Universitatea din Göttingen din Germania, iar numele său se găsește în lucrări de cercetare citate pe scară largă, cu titluri serioase, cum ar fi retracția ramurii neuritei este cauzată de un impact mecanic dependent de prag și de forțele externe care controlează poziționarea fusului mitotic. Profesorul a explicat de ce a hotârât construirea unui microscop din piese Lego și că oricine poate face acest lucru.