Un nou dezastru în România e pe cale să se întâmple. Ministrul Educației a spus-o chiar el

Un nou dezastru în România e pe cale să se întâmple. Ministrul Educației a spus-o chiar el

Într-o săptămână școala ar trebui să reînceapă offline. Doar că problemele nu se opresc aici, în ciuda speranțelor elevilor, profesorilor și părinților.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a venit cu o declarație care sperie toți factorii implicați în sistemul de învățământ. Acesta susține că doar 15% dintre clădirile în care funcționează școlile au autorizație de securitate la incendiu. Totuși, conform acestuia, 50% nu au nevoie de așa ceva. Iar aproape 20% sunt în curs de obţinere a acestei autorizaţii.

„Şcolile din România, cele aproape 17.000 de şcoli cu personalitate juridică şi structuri arondate funcţionează în 26.471 de clădiri în total. Dintre acestea 15% au autorizaţie la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obţinere a acestei autorizaţii, aproape 50% nu necesită, conform legii autorizaţie. […] şi sunt 15% care conform legii au nevoie de autorizaţii de securitate la incendiu şi nu au această autorizaţie.”
Sorin Cîmpeanu, într-un interviu Digi24

Ministrul a menţionat că acest număr include căminele, cantinele şi sălile de sport, pe lângă, imobilele în care se desfăşoară actul didactic. Acestea sunt în administrarea autorităţilor locale şi acestea sunt responsabile de obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Când vorbim de școlile din România, cele aproape 17.000 de şcoli cu personalitate juridică şi structuri arondate funcţionează în 26.471 de clădiri în total. Dacă ne referim doar la clădirile aferente școlilor, 35% dintre ele nu au respectiva autorizație.

Redeschiderea școlilor, încă sub semnul întrebării

Pe 8 februarie, în teorie, școala revine la predare offline. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, susține că el și-ar lăsa copilul să meargă la școală, dar cu o condiție.

Mai întâi, s-ar uita la modul în care au fost implementate criteriile de distanțare socială și la respectarea altor măsuri de prevenție impuse în contextul pandemiei. „Răspunsul scurt este da. M-aş uita şi cu cine locuieşte copilul şi m-aş uita ca la şcoală criteriile de distanţare şi celelalte măsuri să fie respectate”, a afirmat ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: