Un hamster din Germania redefinește conceptul de „haihui pe Wall Street”: de ce e mai bun decât un investitor profesionist

Un hamster din Germania redefinește conceptul de „haihui pe Wall Street”: de ce e mai bun decât un investitor profesionist

Cu ce e mai bun un hamster decât un investitor profesionist de pe Wall Street?

Un hamster din Germania redefinește conceptul de „haihui pe Wall Street”, un termen popularizat de autorul Burton Malkiel. Expresia afirmă că o maimuță legată la ochi, care aruncă săgeți înspre indicii bursieri dintr-un ziar, ar putea avea randamente la fel de bune ca un investitor profesionist.

Un hamster, mai tare decât „Lupul” de pe Wall Street

Numit „Dl. Goxx”, hamsterul transmis live pe Twitch a tranzacționat independent un portofoliu alcătuit din diverse criptomonede începând cu data de 12 iunie. Supriza este că până acum, randamentele obținute de acesta sunt impresionante, scrie Hotnews.

Până vinerea trecută valoarea portofoliului urcase cu aproape 24%, potrivit contului de Twitter @mrgoxx, care documentează zilnic toate tranzacțiile făcute de hamster.

Dl. Goxx a avut un randament mai bun decât cele ale bitcoin și S&P 500 în aceeași perioadă de timp.

Cum a funcționat tot procesul? Ei bine, chiar dacă sună ciudat, proprietarul hamsterului a construit „Cutia Goxx”, adică un „birou” legat de cușca mai mare a acestuia. Acesta îi permite animalului să efectueze diferite exerciții, care apoi execută automat o tranzacție specifică cu criptomonede.

Hamsterul poate intra în „biroul” său oricând dorește să facă tranzacții. La început, acesta aleargă pe „roata intenției”, pentru a alege una dintre cele aproximativ 30 de criptomonede tranzacționabile. Apoi, după alegerea monedei virtuale, hamsterul poate să alerge prin unul dintre cele două „tuneluri de decizie”, pentru a declanșa fie o cumpărare, fie o vânzare a criptomonedei în cauză.

Portofoliul Domnului Goxx a fost finanțat cu echivalentul a 333 de dolari. Acesta a obținuit până vineri după-masa un profit de 77 de euro.

Proprietarul rozătoarei a declarat că tranzacțiile făcute sunt setate automat la valoarea de 20 de euro, dar că se gândește să îl lase pe Dl. Goxx să aleagă și acest aspect, „dacă crește interesul față de canal”.